Organizatia PNL Gorj este verificata de o echipa de la Bucuresti, condusa de Antonel Tanase, presedintele comisiei de cenzori a PNL, aceasta urmand sa stabileasca modul in care au fost stranse cotizatiile si donatiile de catre sefii de institutii descentralizate chemati la raport de Morega.
O echipa din partea Organizatiei Centrale a PNL a sosit la Targu Jiu pentru a face verificari in contabilitatea filialei judetene. Comisia care efectueaza controlul in actele partidului este formata din trei persoane si este condusa de Antonel Tanase, presedintele comisiei de cenzori a PNL. Echipa de conducere a organizatiei judetene in frunte cu vicepresedintele Gheorghe Orzan a pus la dispozitia echipei de verificare trei dosare care contin chitante si facturi fiscale. Rezultatele verificarii urmeaza sa fie facute cunoscute la finalul controlului. Presedintele comisiei de cenzori a PNL a venit la Targu Jiu, in urma scandalului declansat in sanul filialei judetene privitor la modul in care au fost colectate donatii si cotizatii pentru campania electorala a alegerilor europarlamentare. O inregistrare audio a unei sedinte de birou politic arata cum Dan Ilie Morega i-a chemat la raport pe sefii liberali de institutii descentralizate, cerandu-le situatia sumelor pe care le-au adunat din donatii si cotizatii.
Bani pentru partid
Fiecare director de institutie publica descentralizata a raportat cuantumul banilor colectati si diferenta ramasa de colectat. Din contabilizarea sumelor care se aud pe inregistrarea audio rezulta un total de aproape 600 de milioane de lei vechi pe care sefii de descentralizate i-au avut de adunat, conform sarcinilor trasate de presedintele Dan Ilie Morega. In ciuda evidentei, liderul PNL a spus ca nici una din sume nu a fost donata din partea vreunei directii a statului, ci banii colectati provin din cotizatii pentru care exista documente. Tot pe inregistrare se mai poate auzi cum Dan Ilie Morega conditioneaza castigarea concursului pentru postul de director al Spitalului Judetean Gorj de plata unei sume pentru bugetul PNL. Cel vizat era doctorul Florin Mergea, care, din cauza concursului la care a trebuit sa se prezinte, a uitat sa isi indeplineasca planul la cotizatii si donatii. De precizat ca Directia Nationala Anticoruptie a deschis un dosar penal in care Dan Ilie Morega este anchetat pentru trafic de influenta si infractiuni de coruptie. Presedintele PNL Gorj este in prezent suspendat de la sefia partidului.