Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, l-a acuzat, miercuri, intr-o conferinta de presa, pe vicepresedintele filialei, Emanoil Negut, seful Corpului de Control al Guvernului, ca a incercat sa realizeze "o mica cooperativa prin care sa dezbine organizatia". Morega a facut aceasta acuzatie in contextul in care prezenta candidatii validati de conducerea centrala pentru cele opt colegii uninominale din judet. Seful PNL Gorj a mentionat ca Negut a dorit sa candideze doar pentru un colegiu pentru care el isi manifestase anterior intentia clara, Morega sustinand ca i-a propus sefului Corpului de Control al Guvernului alte variante pentru alte colegii, toate fiind insa refuzate.
"Din punctul meu de vedere, dorinta domniei sale nu era neaparat una de a obtine mai multe voturi acolo, ci inlaturarea mea din acel colegiu, unde eu nu neaparat consider ca voi castiga un post de deputat, dar am convingerea ferma ca voi maximiza voturile pentru partid, pentru ca am dat ochii cu electoratul si cand am candidat pentru presedintia Consiliului Judetean. I-am oferit doua variante de candidatura, doua la Senat si alte doua la Camera Deputatilor, dar le-a refuzat, dorind sa candideze doar acolo. Ar fi vrut el o mica cooperativa aici, ca sa dezbine organizatia judeteana, dar cei care incearca asa ceva o sa joace pe centura politica", a declarat Morega.
El i-a reprosat lui Negut si faptul ca in ultima vreme a venit in judet fara sa se mai intalneasca si cu el.
In replica, Emanoil Negut a declarat ca nu este interesat de o candidatura in judetul Gorj, desi va ramane vicepresedinte al organizatiei judetene a partidului. Negut a mentionat ca are posibilitatea sa candideze pentru un post de parlamentar chiar in judetul sau natal, Teleorman. "Trebuie sa-i cer voie dumnealui atunci cand vin in judet? N-am voie sa am relatii interpersonale cu alti oameni de valoare din organizatie? Poate va spune domnul Morega care a fost pozitia premierului Calin Popescu Tariceanu atunci cand s-a discutat in Delegatia Permanenta Centrala despre candidaturile pe colegii. Cand am venit ca vicepresedinte la Gorj, dumnealui a fost cel care a insistat cu o candidatura din partea mea in acel colegiu, pe motiv ca dumnealui nu candideaza, iar acum vad ca s-a razgandit", a mentionat Emanoil Negut.
Conform lui Dan Ilie Morega, seful Corpului de Control al Guvernului are posibilitatea sa candideze in Gorj in colegiul 3 pentru un post de deputat sau in colegiul 2 pentru un post de senator.