Noul prefect de Arad, Gavril Popescu (ex-PNL), numit interimar de Guvern dupa ce Cristian Stragea a decis sa reintre in viata politica, va avea unul sau mai multi contracandidati PSD la concursul de ocupare definitiva a postului, ce va avea loc in aceasta toamna.
Presedintele PSD Arad, Florin Remetan, a declarat ca partidul doreste ca membrii cu experienta in administratie pe care-i are, printre care un fost prefect, sa candideze pentru postul ramas vacant. "Teoretic, aceasta functie a devenit apolitica din acest an si ocupabila doar prin concurs. De aceea, nu vom ezita sa ne trimitem propriii oameni la acest concurs, mai ales ca avem si un fost prefect cu experienta", a spus Remetan.
Acesta a recunoscut ca el insusi se gandeste sa candideze pentru functia ramasa vacanta. "Am fost subprefect in guvernarea PSD si am experienta suficienta. Am fost interesat si la concursul precedent, dar autoritatile s-au straduit bine sa tina secreta data acestuia si nu am mai participat, insa acum foarte probabil ca o voi face", a spus Remetan.
Liderul social-democrat aradean spune ca alti doi membri PSD Arad sunt interesati de functie, respectiv Ovidiu Nila, fost prefect in guvernarea CDR, si Ionel Dat. (M.F.)