Deputatul PNL Ioan Ghise (foto) a propus sambata, in cadrul reuniunii parlamentarilor liberali de la Brasov, ca Alianta D.A. sa formeze in Parlament “grupuri de contrareactie“ la grupurile de reactie rapida formate de PSD. Social-democratii au hotarat sa formeze grupuri de reactie rapida, din care fac parte parlamentari si specialisti ai partidului, care sa monitorizeze deciziile guvernamentale. Pentru a se apara de eventualele acuzatii aduse de Opozitie, A.D.A. ar putea raspunde prin grupuri de contrareactie. “Alianta trebuie sa faca in Parlament astfel de grupuri care sa corespunda fiecarui minister. Din aceste grupuri ar putea face parte, eventual, presedintii de comisii, ei urmand sa justifice initiativele Guvernului in cazul in care PSD va reactiona“, a spus Ghise.
Liberalul sustine ca, prin aceste grupuri de contrareactie, Opozitia ar fi nevoita sa raspunda si grupurilor de actiune ale Aliantei.
In cadrul aceleiasi intalniri de la Brasov, Ghise a mai propus ca parlamentarii liberali sa-si imparta judetele de care se ocupa pe zone de responsabilitate individuala “pentru dozarea mai buna a eforturilor si a benzinei“.