AGERPRES informeaza: Sarbu:Senatorii PSD nu vor mai participa la sedintele comune daca nu va fi solutionata problema cartelelor de vot
Senatorii social-democrati nu vor mai participa la sedintele plenului reunit al celor doua Camere ale Parlamentului pana nu va fi solutionata problema cartelelor electronice de vot, a anuntat miercuri, intr-o conferinta de presa, liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu.
‘Am avut o sedinta a grupului nostru unde s-a pus si problema votului electronic din Camera Deputatilor. Insistam de ani de zile sa fie introduse cartele de vot si pentru senatori. Nu s-a dorit acest lucru. Si daca as fi rautacios as intreba de ce nu se doreste acest lucru. Pentru ca este mai usor sa numere doamna Roberta Anastase voturile si bineinteles ca ei ii va da intotdeauna majoritatea de care are nevoie si votul pe care Puterea il poate exprima in progresia aritmetica sau geometrica pentru ca lucrurile sa iasa cum isi doreste. (...) Noi nu vom mai participa la alte sedinte de plen reunit pana nu se rezolva aceasta problema, fiindca se numara gresit‘, a explicat Ilie Sarbu.
El a precizat ca presedintele Senatului, Mircea Geoana, se va adresa in scris conducerii Camerei Deputatilor legat de acest subiect.