Dizolvarea Biroului Permanent Local (BPL) al organizatiei Oradea de catre Delegatia Permanenta Teritoriala a PNL a tulburat apele in cadrul filialei judetene a liberalilor bihoreni.
Potrivit liderului PNL Oradea, Gavrila Grebenisan, prin dizolvarea Biroului municipal s-a incalcat statutul. "Statutul a fost grav incalcat, iar cea mai grava problema este faptul ca sedinta nu a fost convocata in termen. O alta incalcare a fost neconvocarea mea ca presedinte al PNL Oradea si ca membru al Comitetului Executiv", a declarat Grebenisan. Acesta a mai sustinut ca motivele invocate pentru demiterea biroului, si anume faptul ca nu s-a mentinut legatura cu conducerea judeteana si ca membrii biroului nu au avut o activitate eficienta la nivelul judetului, sunt false. El a declarat ca presedintele PNL Bihor, deputatul Cornel Popa, a pus presiune asupra Consiliului de Arbitraj si Onoare (CAO), pentru ca decizia de dizolvare a BPL Oradea sa treaca. In sprijinul afirmatiilor sale, Grebenisan l-a adus la conferinta de presa de ieri pe presedintele consiliului, Gheorghe Olah, care a sustinut, la randul sau, ca s-au facut presiuni, fara insa a da nume. "Am decis ca este mai bine ca problema sa o las judecatii unui complet de trei persoane, din care unul este jurist. Asa mi se pare moral", a declarat Olah, a carui numire in functie se datoreaza, din spusele sale, si presedintelui PNL Bihor.
Tot in cadrul conferintei de presa de ieri, grupul Grebenisan, Olah, Miron Pop si Emil Chirila s-a declarat sustinator al platformei lui Stolojan. Presedintele CAO al PNL Bihor a declarat ca "ideile platformei lui Stolojan mi se par a fi corecte si de bun-simt, iar acest lucru reflecta ceea ce se intampla in PNL si in tara".
In replica la cele declarate de reprezentantii BPL Oradea, purtatorul de cuvant al PNL Bihor, Cristian Bodea, ne-a spus ca "daca domnul Grebenisan are dovezi ca presedintele PNL a facut presiuni asupra CAO, sa le faca publice, iar, daca nu, sa inceteze cu aceste acuzatii calomnioase. Frustrarea nu-l indreptateste sa bata campii, declarand despre conducerea PNL Bihor ce-i trece lui prin cap". Bodea a mai spus ca "acuzatiile fara acoperire dovedesc faptul ca liderul PNL Oradea face gargara, dar nu ne putem astepta la altceva din partea unuia care a condus un birou municipal care nu s-a remarcat decat prin discutii sterile, fara niciun rezultat".
In ce priveste decizia luata de Delegatia Permanenta Teritoriala, purtatorul de cuvant al PNL i-a cerut lui Grebenisan sa astepte deciziile forurilor competente la care a facut contestatie.