Dupa doua zile in care a fost plecat din Botosani, Constantin Contac a revenit la serviciu si a preluat conducerea Consiliului Judetean (CJ). Desi prefectul nu si-a retras ordinul prin care a constatat incetarea de drept a mandatului acestuia, ieri el s-a prezentat de dimineata la birou si a continuat sa isi desfasoare activitatea ca si cum nu s-ar fi intimplat nimic deosebit. A continuat sa lucreze si sa dea dispozitii asemenea celorlalti aproape doi ani petrecuti in fruntea institutiei. Cabinetul era neschimbat, icoanele, cartile, globurile, calendarele si celelalte lucruri personale nefiind micsate de la locul lor, semn ca nu intentioneaza sa paraseasca prea repede incaperea. Contac s-a aratat chiar foarte incintat de faptul ca atunci cind a intrat in oras botosanenii ii faceau semne cu mina si farurile, iar Marcela Lozneanu, vicepresedintele CJ caruia i-a predat atributiile de prim sef pentru doua zile, i s-ar fi adresat cu "domnul presedinte ". "Astazi dimineata (ieri - n.r.), cind am intrat in Consiliul Judetean, oamenii mi-au deschis usile. Pina acuma trebuia sa-mi caut cartela, sa fac, sa dreg. Consider ca aici e locul meu de munca. Nu inteleg de ce ramineti surprinsi ca sint la locul meu. Eu imi fac mandatul. Sint legal aici din toate punctele de vedere ", explica seful judetean al PSD. Acesta si-a motivat atitudinea prin faptul ca nu ar fi primit inca nici un ordin prin care i se inceteaza mandatul, sustinind in continuare ca stie de aceste lucruri doar din mass-media si ca va veni si zilele viitoare la munca. Liderul social-democrat a mai aratat ca, atit timp cit este considerat incompatibil de atita vreme, conteaza prea putin citeva zile in plus sau in minus intr-o asemene stare.

Politie chemata sa asigure secretul votului

De pe scaunul de presedinte al CJ, Constantin Contac a continuat sa catalogheze drept nelegala masura luata impotriva sa si a realizat un atac extrem de dur la adresa partidelor din coalitia de guvernare. Printre altele, acesta a spus ca toti consilierii PSD au fost amenintati de reprezentanti ai Aliantei D.A. pentru a li se cistiga voturile la sedinta de desemnare a unui nou presedinte, ca l-a informat pe prefect de demisia lui Liviu Contac cu mai multe zile inainte de adoptarea ordinului de incetare a mandatului sau, ca un anume "Florin Georgescu ", ce se prezinta drept fost cadru de securitate ii cere lui si altor alesi locali sume de bani in schimbul rezolvarii problemelor. "Cer institutiilor abilitate si organelor care trebuie sa asigure securitatea mea si a consilierilor mei sa blocheze aceste actiuni si sa ia masuri conform legii cu aceia care duc o politica de intimidare. Este inadmisibil ca alesii judeteni din partea PSD si a partidului in formare, proveniti de la Romania Mare, sa fie amenintati, sa fie santajati, sa fie urmariti pe strada de catre consilierii si de catre puterea actuala. Trebuie blocat pentru totdeauna acest act inuman al actualei puteri de a face presiuni asupra oamenilor ", a afirmat Contac, care a spus ca, daca procurorii si politistii o cer, va da inclusiv nume. El a mai cerut Parchetului si Politiei ca la urmatoarele doua sedinte de CJ sa delege oameni care sa asigure secretul votului.
Contac a facut public ca a atacat in instanta ordinul prefectului prin care este destituit si ca ii va cere daune de zeci de miliarde de lei vechi. "O sa aiba de lucru cu mine acesti oameni care indraznesc sa incalce legea si s-o sfideze total ", a afirmat seful PSD. Aceasta nu e totul. "Am informatii ca la crisma care exista la fostul sediu al Eltrans au fost livrate bauturi in doua cu apa. Domnul prefect, ca patron al produsului livrat, a cunoscut si nu a luat nici o masura ", a spus Contac, care a mai adaugat ca i s-a adus la cunostinta ca un botosanean ce ar fi baut doua pahare cu bauturi alcoolice la localul unui patron al carui nume incepe cu litera "R " ar fi decedat.
"Nu-mi este teama de amenintarile si dosarele lui. Singura mea teama este aceea ca judetul pe care ei l-au condus timp de 15 ani este cel mai sarac din tara ", a replicat prefectul Roman. Acesta a depus la Ministerul Administratiei si Internelor ordinul privind incetarea mandatului lui Contac, spunind ca reprezentantii acestuia, daca il considera nelegal, il pot revoca. Primul reprezentant al Guvernului in judet a aratat chiar ca a procedat "cu manusi " in privinta liderului PSD, evitind sa il demita atunci cind s-a constatat starea de incompatibilitate, intrucit conducea si Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica si sa-i ceara sa inapoieze salariile pe care le-a luat de la CJ in toata perioada in care a fost incompatibil.

"Potlogarii " denuntate "in direct "

Simbata consilierii judeteni sint convocati la o sedinta extraordinara prin care reprezentantii Aliantei vor incerca sa transfere Marcelei Lozneanu atributiile de presedinte al CJ si sa stabileasca data alegerilor pentru seful institutiei. Constantin Contac nu va participa la intrunire. El a anuntat ca vineri seara este invitat la OTV, la "Dan Diaconescu Direct ", unde va spune toate "potlogariile " din Botosani si a recomandat tuturor botosanenilor sa se uite la emisiune.