Constiinta unui Liberal de Stanga" Intre ipocrizie si servilism, Schengen

Prieteni, ieri nu am avut nervi sa scriu despre discursul lui basescu in Parlament. Care ne-a batut iar la cap cu Spatiul Schengen. Ceea ce ni se ofera, inclusiv de basescu, este un penibil spectacol al ipocriziei acelor state din UE care vor o revizuire a Tratatelor, inclusiv a Tratatului privind Spatiul Schengen, in functie de nevoile lor. Pentru a nu fi acuzate ca nu respecta angajamentele pe care si le-au luat, nu doar fata de Romania si Bulgaria, au profitat de existenta MCV pentru a trage de timp. Dupa cum a reactionat Germania, sprijinita de Olanda si de Finlanda, devine clar un lucru: vom fi acceptati in Schengen doar dupa ce se va ajunge la modificarea tratatelor, in sensul limitarii libertatii de circulatie in UE.
Ceea ce a fost socant in interventia ministrului de interne german priveste referinta la saracie. Se acrediteaza ideea ca libertatea de miscare in UE este functie de gradul de saracie al cetatenilor. Cu cat sunt mai saraci, cu atat libertatea lor de miscare trebuie sa fie mai mica, pentru a nu-i deranja pe bogatii Europei cu saracia lor. Ceva de genul asta spun si britanicii, care vor sa introduca un soi de cautiune, de cateva mii de lire, pe care o depui la intrarea in Marea Britanie, ca semn ca vei pleca de acolo dupa cele trei luni legale de sedere. Nu pleci, esti expulzat, si pierzi si cautiunea.
Deja nu mai vorbim nici de coruptia din Romania, nici despre cersetorii rromi, nici despre MCV, ci despre respingerea actualului model de integrare europeana. Statele bogate din UE vor o noua organizare a Uniunii, care sa implice mai putina solidaritatea cu natiunile mai putin dezvoltate, mai putina libertate de miscare, mai mult control al nucleului bogat asupra celorlalti membri. Este triumful egoismelor nationale si al politicilor populist-extremiste de dreapta. La asa ceva s-a ajuns prin privilegierea Consiliului European in defavoarea Parlamentului si Comisiei Europene. Deciziile luate in Consiliul European au accentuat fenomenele centrifuge, egoismele nationale si politicile discriminatorii. Din pacate...
De ce a reactionat asa cum a reactionat Traian Basescu, cel care a legat aderarea de MCV? Pentru ca stie despre faptul ca nu MCV este problema, ci lipsa consensului in privinta modificarii Tratatului Schengen, si vrea sa profite de pe urma confuziei pentru a elimina din Guvern niste oameni care nu-i plac lui, din diverse motive. Referirea lui la sacrificarea a doi-trei corupti din guvern este simptomatica. Asa ne-a spus si despre nevoia de a-l sacrifica pe Nastase pe altarul Schengen. S-a intamplat ceva daca AN este la inchisoare? Nimic, in afara faptului ca a fost confirmata acuja ca se face justitie la comanda politica. Sa zicem ca se va face "sacrificiul" cerut de Traian Basescu. Nu se va intampla nimic! Pur si simplu va scapa el de niste tipi incomozi, si atat. Maine-poimaine are sa ne spuna ca nu majoritatea trebuie sa conduca, daca vrem sa intram in Schengen, sau orice alta nazdravanie care i se nazare. La limita, de ce nu, poate spune ca democratia ne incurca la primirea in Schengen.
Sincer, m-am saturat! Mi s-a aplecat de la atata ipocrizie din partea occidentalilor si de la atata servilism si lipsa de demnitate din partea lui basescu!