Fostul presedintele Emil Constantinescu a apreciat miercuri seara, la o dezbatere, ca Theodor Stolojan este "cel mai antiliberal reprezentant al dreptei", fiind de fapt "continuatorul stangii de tip ceausist", datorita caruia dreapta a ajuns la putere "printr-o frauda morala de proportie".

"Stolojan este cel mai antiliberal reprezentant al dreptei, el fiind de fapt continuatorul stangii de tip ceausist. Datorita lui, dreapta a ajuns la putere printr-o frauda morala de proportie", a afirmat Constantinescu, la dezbaterea "Stanga si dreapta", organizata de Fundatia Nationala pentru ßtiinta si Arta, condusa de Eugen Simion.
Constantinescu a criticat si comportamentului presedintelui Traian Basescu. Fostul sef al statului a afirmat ca actualul presedinte al tarii are un comportament "de tip paternalist".
Emil Constantinescu a apreciat ca acest tip de comportament este expresia "tradarii" elitelor intelectuale, care au dat politicienilor posibilitatea de a duce o politica populista, in absenta unor dezbateri profunde pe principalele doctrine.
Emil Constantinescu a si identificat "tradatorii" din randul intelectualilor. In opinia acestuia, "ratatii politicii, care dau lectii de politica, sunt Stelian Tanase, Iosif Boda si Dan Pavel, cel care l-a facut politician pe Gigi Becali".
Fostul sef al statului a facut referire si la presa, despre care a spus ca "a fost becalizata, in goana sa dupa rating".
Afirmatii confirmate!
Afirmatiile fostului presedinte despre Stolojan contin un sambure de adevar in privinta inclinatiei sale spre stanga. La inceputul saptamanii, consilierul prezidential Theodor Stolojan declara ca nu se poate colabora acum cu actualul PSD, dar ca, daca formatiunea se reformeaza si scapa de oamenii "care au probleme cu DNA", este "un partid de luat in discutie".
El a precizat ca in septembrie va prezenta, impreuna cu un grup din PNL, o platforma politica pentru reformarea si revigorarea partidului, insa a precizat ca, in prezent, cu PSD nu se poate colabora.
"Daca PSD va scapa de oamenii care l-au adus unde l-au adus, care au probleme cu DNA, daca face o reforma reala, daca va scapa de zgura, atunci este un partid care poate fi luat in discutie", a spus Stolojan.