Constantin Ticu Dumitrescu - membru al Colegiului CNSAS - s-a aflat sambata dupa-amiaza la Brasov, unde s-a intalnit cu cei aproximativ o suta de revolutionari brasoveni aflati de mai multe zile in greva foamei, in semn de protest fata de "ascunderea adevarului despre Revolutie".
"E o obligatie morala, de suflet, sa ma aflu aici, pentru ca nu puteam ramane departe de cei care si-au asumat riscul grevei foamei", le-a spus Ticu Dumitrescu revolutionarilor brasoveni. El a afirmat ca nu intentioneaza sa renunte la lupta pentru aflarea adevarului despre Revolutie si ca nu va ceda decat in momentul in care va realiza ca nu mai exista nici o speranta pentru acest lucru.
"Mi s-a spus, incepand cu prietenii de aici, de la Brasov, si sfarsind cu mii de telefoane, scrisori, apeluri disperate, nu plecati, ca asta vor. Ei, bine, in premiera va declar, si auziti domnule Basescu si domnilor de la SRI, nu plec! In clipa in care voi vedea ca nu mai exista nici o speranta pentru aflarea adevarului, voi chema din nou mass-media si voi anunta ce voi face pentru a nu ma compromite", a afirmat Dumitrescu. La intalnirea dintre Ticu Dumitrescu si revolutionarii brasoveni a fost prezent si senatorul PNL Nicolae Vlad Popa. "Ca om politic, am avut intotdeauna regula de a-mi respecta cuvantul dat. Cred ca fata de aceasta personalitate trebuie sa se respecte intelegerea politica. Domnul Ticu Dumitrescu este singurul care poate sa reformeze institutia, fiind cel care a creat-o", a declarat senatorul liberal.

Berceanu propune retragerea amandurora din CNSAS

Senatorul PD Radu Berceanu a declarat ieri ca va propune democratilor retragerea lui Corneliu Turianu, dar si a lui Ticu Dumitrescu din CNSAS. "Sa-i retragem pe domnul Corneliu Turianu si pe Ticu Dumitrescu si sa-i lasam pe liberali sa nominalizeze patru oameni ca propuneri ale Aliantei in CNSAS si sa inceapa cu dosarele noastre, in frunte cu Traian Basescu si cu mine", a declarat vicepresedintele Senatului. Senatorul a criticat si "hazardarea" in acuzatii de tot felul a unor lideri importanti, cu trimitere la Calin Popescu-Tariceanu. Berceanu, care este si presedinte al PD Dolj, a lasat sa se inteleaga ca, daca aliatii politici vor continua cu declaratiile acuzatoare la adresa PD, democratii vor raspunde.