"Zilele Municipiului Constanta", o sarbatoare pentru care de la bugetul local a fost alocata suma de 3 miliarde si jumatate de lei, are in acest an o oferta variata - spectacole in Portul Tomis, artisti, colocvii tomitane, activitati sportive, iar ca noutate - fanfara armatei militare din Turcia. Cel care s-a straduit ieri, in cadrul unei conferinte de presa sa ofere informatiile legate de evenimentul care are o vechime de... 5 ani, si totodata sa fie convingator, a fost nimeni altul decat Petrica Munteanu, director in cadrul Primariei Municipiului Constanta.
Ca nu a reusit sa faca o "impresie artistica" de nota 10, este insa o alta problema. Au mai fost incurcati niste ani, au existat pauze de coerenta si au fost mormaite glumite pe sub mustata, ca altfel Petrica Munteanu nu ar fi fost Petrica Munteanu, dar concluzia a fost, fara doar si poate: constantenii si turistii sunt asteptati sa sarbatoreasca urbea! Portul Tomis va fi gazda generoasa atat a unor artisti de muzica usoara, precum Cristina, Nico, Andra si formatiile Bere Gratis, Directia 5, cat si a unor manifestari traditionale ale etniilor conlocuitoare. In cursul zilei de sambata, 20 mai a.c., dupa deschiderea-prezentare a evenimentului si a unor reprezentantii artistice, va urma si discursul primarului Radu Mazare, iar duminica, tot in Portul Tomis va avea loc, printre altele, si un spectacol oferit de etnia tatara. Cat priveste evenimentele sportive din zilele care urmeaza, Petrica Munteanu a indicat finala Challenge Cup, desfasurata la Sala Sporturilor, in data de 21 mai a.c. "Problema pe care o avem este cea a salilor. Noi nu avem prea multe sali la standarde europene. Sala Sporturilor este pusa la punct, dar handicapul cel mare este in privinta suprafetei", a fost de parere Petrica Munteanu, care a adaugat ca se doreste construirea unei Sali Polivalente, cu toate dotarile aferente, dar ca deocamdata nu a fost reperata locatia in care un asemenea proiect ar putea fi pus in aplicare.

Eveniment pus pe afis

Cu apetitul deschis sa vorbeasca despre tot ce va misca in perioada 20-21 mai, dar si pe 17, 18, 19 si 22 mai, Petrica Munteanu a informat auditoriul ca "Zilele Municipiului Constanta" au fost puse deja "pe tapet", in sensul ca au fost comandate si executate la tipografie si afisele necesare popularizarii evenimentului. In plus, a declarat Petrica Munteanu, organizatorii manifestarilor s-au gandit si la... evantaie. Nu orice fel de evantaie, ci unele speciale, astfel incat spectatorii care vor fi prezenti la manifestarile sportive nu vor mai aplauda "pana li se fac palmele caramida" (dupa cum plastic s-a exprimat directorul Munteanu). "Spectatorii vor folosi evantaiele. Ele sunt eficiente si din punct de vedere al zgomotului", a adaugat Petrica Munteanu.