Aproape 200 de cadre militare in rezerva s-au intalnit in week-end-ul trecut cu senatorul PDL Dorel Constantin Onaca, candidatul democrat-liberalilor facandu-le supriza de a o aduce in fata lor si pe Elena Udrea, secretar executiv in Biroul Permanent National al partidului. Senatorul a tinut sa precizeze de la inceput ca nutreste un respect deosebit pentru energia si devotamentul pe care le manifesta cadrele militare in rezerva, transmitandu-le celor prezenti ca orasul Constanta are nevoie de experienta si rigoarea militarilor. Onaca a acuzat in termeni duri actuala administratie locala, subliniind indolenta acesteia, care a dus la o adevarata "sinucidere urbana" a Constantei.
"Orasul nostru are nevoie de experienta dumneavoastra deosebita, de dinamismul, tenacitatea si spiritul organizatoric de exceptie al militarilor de cariera, fie ei si pensionari, ca dumneavoastra. Dupa 1 iunie, cand prin votul dumneavoastra, al constantenilor, voi fi onorat sa ocup scaunul primarului, vom deschide canalele de comunicare, acum obturate de indolenta administratiei locale", le-a spus senatorul Onaca militarilor prezenti la intalnire. Candidatul PDL a readus in discutie propunerea sa privind infiintarea unui Consiliu Consultativ al Cetatenilor, prin intermediul caruia sa se poata trece la repunerea in functiune a infrastructurilor cazarmilor militare dezafectate. "Primaria Constantei va fi la dispozitia constantenilor zi de zi, asa cum este firesc si normal sa fie. Asa cum am aratat si cu alte ocazii, vom constitui la nivel municipal Consiliul Consultativ al Cetatenilor, care va avea ca prima si importanta sarcina proiectarea rapida a modalitatilor de repunere in functiune a infrastructurilor cazarmilor militare dezafectate. Le-ati administrat cu cinste, profesionalism si onoare atatia ani, sunteti primii in masura care le puteti reda viata pe care o merita, in folosul intregii urbe", a spus senatorul Dorel Constantin Onaca. Candidatul PDL considera ca proiectul de revitalizare a acestor spatii este de mare interes edilitar pentru oras, potentialul cazarmelor dezafectate stingandu-se odata cu "afisarea nerusinata si fatisa a dezinteresului actualei administratii locale fata de marile si adevaratele nevoi ale constantenilor si Constantei". Onaca l-a acuzat din nou pe actualul primar de crearea unui monopol economic in Constanta, asezand astfel orasul pe o veritabila "harta a rusinii", in care batranii sunt batjocoriti, iar tinerii alungati din tara.

Onaca: "Sa renuntam la sinuciderea urbana!"

"Este trist, dar adevarat: orasul a fost confiscat de monopolul economic al viespilor care roiesc in jurul actualului primar, crescandu-si unii altora averile, batjocorindu-ne batranii prin intermediul pomenilor electorale, asezand orasul parintilor nostri pe harta rusinii, in timp ce tinerii Constantei pleaca peste mari si tari, in cautare de locuri de munca!", a declarat senatorul Onaca. El le-a spus celor prezenti ca fiecare din noi poate fi propriul sau lider si isi poate croi destinul pe care si-l doreste, atata timp cat exista cineva care ii poate garanta drepturile. Aceasta va fi, fara doar si poate, una din principalele atributii ale viitorului primar al Constantei, Dorel Constantin Onaca constituindu-se in fata militarilor drept garantia ca drepturile constantenilor vor fi respectate, "nicidecum ciuntite si batjocorite, cum se intampla astazi", a mai afirmat senatorul. Onaca a precizat ca este vital ca administratia locala sa-si recladeasca respectul fata de adevaratul proprietar al urbei, cetateanul, acuzandu-l pe primar ca printr-o "prea lunga si paguboasa administratie locala" a facut ca oamenii din Constanta sa-si piarda demnitatea. "Sa recladim si sa renuntam la actele de sinucidere urbana la care asistam astazi, cand inchisoarea de beton, aducatoare de profituri nerusinate pentru gasca viespilor de care va vorbeam mai inainte, se inalta acoperind soarele! Sa ne dezvoltam pe orizontala, armonios, sanatos si in siguranta, astfel ca ziua de maine, viitorul copiilor si nepotilor nostri sa fie mai bun, mai demn si mai frumos", a spus senatorul Onaca. "Sa nu mai lasam pe nimeni sa risipeasca si sa batjocoreasca tot ceea ce Dumnezeu si batranii nostri ne-au lasat !", si-a incheiat alocutiunea candidatul PDL, in aplauzele militarilor, care au inceput sa scandeze: "Onaca, un primar pentru noi toti!".