Membrii Consiliului National al Aliantei s-au intalnit luni seara la Palatul Victoria pentru o discutie care a depasit patru ore si al carei principal subiect a fost strategia fiscala a Romaniei pentru urmatoarea perioada, document aflat in faza de finalizare.
La discutie au participat atat membri ai Partidului Democrat - reprezentati prin presedintele Emil Boc si vicepresedintii Adriean Videanu si Radu Berceanu - si ai Partidului National Liberal - reprezentati de Puiu Hasotti si Gheorghe Flutur, cat si experti pe probleme economice din cele doua partide.
Discutiile au fost conduse de premierul Calin Popescu-Tariceanu. Principalele directii ale documentului au fost prezentate inca de luni dimineata, cand premierul si ministrul Finantelor au anuntat ca taxa pe valoarea adaugata si cota unica de impozitare vor fi mentinute la 19%, respectiv la 16%, iar contributiile pentru asigurari sociale se vor diminua cu un procent care va fi stabilit in perioada urmatoare. Un alt subiect discutat in cadrul Consiliului Aliantei l-au reprezentat procedurile aflate in curs pentru schimbarea presedintilor celor doua Camere. Dupa aproape doua ore de la incepeea discutiilor, la Palatul Victoria a sosit si liberalul Dan Radu Rusanu, al carui nume figureaza printre posibilii candidati ai PNL la presedintia Camerei Deputatilor si care a castigat puncte bune prin organizarea la Sinaia, in hotelul administrat de sotia sa, a intrunirii liderilor liberali. (A.M.)