Viceprimarul Paul Cezar Maftei isi exercita in continuare mandatul, cu toate ca hotararea de validare a acestuia a fost anulata de Tribunalul Galati, iar consilierii locaIi refuza sa se supuna unei hotarari judecatoresti.

Desi de la validarea noului Consiliu Local (CL) din comuna galateana Balasesti au trecut doar cateva luni, sirul nelegalitatilor comise de consilierii locali pare sa nu se mai sfarseasca. Tribunalul Galati a anulat imediat dupa alegeri hotararea 5/27. 06. 2008 a CL Balasesti privind alegerea in functia de viceprimar a lui Paul Cezar Maftei. Decizia instantei de judecata a avut la baza anularea unei alte decizii a forului deliberativ din localitate (hotararea 2/27.06.2008), prin care fusese invalidat mandatul de consilier local al lui Costel Dabija, membru al Partidului Conservator, care trebuia sa ocupe un post de ales local dupa ce presedintele formatiunii, Eugen Durbaca, i-a exclus din partid pe Neculai Enache si Geta Hotnog, plasati primii pe lista. Judecatorii au apreciat ca invalidarea mandatului lui Costel Dabija nu este legala si au dispus anularea acesteia. Ce a urmat este greu de descris in cuvinte. Consilierii locali refuza sa execute hotararea judecatoreasca, desi aceasta are putere de lege. Mai mult decat atat, alesii locali nu au reluat procedura de alegere a unui nou viceprimar, cu toate ca Paul Cezar Maftei nu mai are actualmente un temei legal in baza caruia sa ocupe functia.

Prefectura a actionat in judecata Consiliul Local

Consilierii locali PC si PSD din Balasesti au adresat, in urma cu mai bine de o luna, o cerere Prefecturii Galati, prin care solicitau intrarea in legalitate a Consiliului Local. Reprezentantii Prefecturii ne-au confirmat existenta cererii, care a avut ca rezultat actionarea in judecata a CL Balasesti la instanta de contencios administrativ din cadrul Tribunalului Galati. "Prefectura a atacat in contencios HCL Balasesti de alegere a viceprimarului, dat fiind ca nu s-a intrunit numarul necesar de consilieri. Este de competenta Consiliului Local sa respecte legea administratiei publice si statutul alesilor locali", ne-a precizat purtatorul de cuvant al Prefecturii Galati, Petrica Patilea.

Reprezentanta PC in Consiliul Local Galati, avocata Tincuta Tercu, va formula plangere penala la Parchet, in perioada imediat urmatoare, pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. "Sincer, va spun ca nu stiu ce sa mai fac. Am apelat la toate caile legale pentru a-i determina sa respecte legea, dar ne ignora. Nu avem alta solutie", ne-a declarat Tincuta Tercu.