Inceputa cu peste o ora intirziere, din cauza ca secretarul general al CJ, Dragu Togan, a fost nevoit sa ajunga la spital in urma unor complicatii cardiace, sedinta CJ de ieri a fost presarata cu replici pe cit de vesele, pe atit de dure. Primele discutii au aparut pe marginea ordinii de zi dupa solicitarea de introducere a unui proiect privind numirea unui director general interimar la Societatea Drumuri si Poduri. Consilierii Aliantei au protestat vehement si au cerut ca acest punct sa fie trecut intr-o sedinta ulterioara pentru ca nu are toate avizele necesare.

Dialog vesel, dar dur

Dupa indelungi luari de cuvint, presedintele CJ a dat citire unei scrisori a actualului director interimar al SC Drumuri si Poduri in care se arata situatia grava in care se afla societatea si cum exista posibilitatea ca o serie de angajati sa fie disponibilizati pentru ca nu exista front de lucru. Din aceste considerente s-a luat decizia ca in CJ sa se voteze proiectul de hotarire prin care sa se numeasca un nou director interimar care sa gestioneze situatia. Acest punct a aprins spiritele chiar inainte ca ordinea de zi sa fie votata. In acest moment consilierul PNL Emil Tuicu a cerut sa ia cuvintul, dar nu i-a fost acordat. In semn de protest acesta si colegul sau Paul Ichim s-au ridicat si au parasit sala. Printr-o greseala de imagine sefa de grup a Aliantei, vicepresedintele Marcela Sighinas, a luat cuvintul si i-a rugat pe cei doi sa se aseze pe scaune pentru a expune punctul de vedere al consilierilor PNL si PD.

Cu toata opozitia Aliantei, proiectul de hotarire a trecut, fiind votat Dorin Otrocol ca director general interimar la SC Drumuri si Poduri.

Concluzia:

a€žVreau sa specific faptul ca nu am dat cuvintul domnului Tuicu pentru ca eram in plin proces de votare a ordinii de zi si dumnealui a luat cuvintul pe aceasta chestiune de trei ori. Puteam interpreta ca a vrut sa perturbe sedinta sau sa prelungeasca votarea ordinii de zi", a precizat Eugen Durbaca la finele sedintei, fix la un an de la ruperea protocolului dintre PNL-PD si PC.