In sedinta de ieri consilierul PD David Craiu i-a anuntat pe presedintele CJ, Eugen Durbaca si pe ceilalti consilieri judeteni ca a inaintat o plingere penala impotriva lor pentru ca au acceptat un imprumut de 85.000.000 de lei, bani impartiti intre primarii PC, PNL si PSD.

"O sa fiti acuzati din punct de vedere penal, hotarirea de CJ nu este legala, asa ca va cer sa abrogati in sedinta de azi (n.r. - ieri) acest imprumut", a declarat David Craiu. La rindul sau Eugen Durbaca i-a cerut acestuia sa nu-si ameninte colegii, iar Nicolae Bacalbasa l-a atacat pe consilierul PD cu un limbaj pe alocuri obscen.

Limbaj colorat pentru alesii poporului

"Daca inainte de ‘89 domnul Craiu m-ar fi amenintat cu santajul, mi-ar fi fost frica, pentru ca era un reprezentant al Puterii, insa acum nu-mi este frica si-l sfatuiesc pe domnul consilier PD sa inceteze cu acest limbaj amenintator", a declarat Nicolae Bacalbasa la adresa lui David Craiu, continuind, deseori exagerind, atacurile verbale asupra acestuia. "Sper ca domnul Craiu sa mai capete un mandat (?!) ca sa scapam odata de astfel de declaratii", a mai spus Bacalbasa. Trebuie precizat ca am redat doar unele dintre declaratiile lui Nicolae Bacalbasa si am refuzat sa le publicam pe cele mai deocheate.

Nici David Craiu nu a fost chiar un inger. Intrebat de Emil Tuicu, consilier PNL, daca a inaintat plingerea penala la Tribunal sau are de gind sa o faca, consilierul PD a declarat ca asteapta o decizie de anulare a imprumutului, in caz contrar urmind sa faca plingerea. "In acest moment exista o plingere penala si s-a stabilit si un termen de judecata", a explicat Dragu Togan, secretar general al Consiliului Judetean.

Ion Stefan a ramas somer

Pentru ca a trecut intr-un alt partid, Ion Stefan a fost dat afara din functia de consilier judetean. In urma votului secret de ieri doar doi consilieri dintre cei 31 prezenti au dorit ca Ion Stefan sa ramina in rindul lor. Ion Stefan s-a aratat resemnat si a multumit celor cu care a lucrat in cei trei ani in care a fost membru in cadrul Consiliului Judetean.

In urma votului de ieri consilierii judeteni au votat ca hotarirea de obtinere a unui imprumut de 85.000.000 de lei sa ramina in picioare, motiv pentru care David Craiu va merge inainte cu plingerea penala impotriva CJ. Consilierul PD reclama faptul ca din suma totala a imprumutului primarii PD nu vor primi nici un leu, banii impartindu-se intre PC, PNL si PSD.