Consiliul Local (CL) din Santa Mare risca sa fie dizolvat din cauza serviciilor secretarului comunei, Ioan Timofte.
Potrivit prefectului Cristian Roman, in ultimele trei luni in comuna au fost discutate doar opt hotarari de CL, din care doar trei redactate si una semnata de presedintele de sedinta. "La aceasta situatie s-a ajuns fie din incompetenta, fie din delasare sau nestiinta din partea secretarului, mai ales ca Ioan Timofte a fost chemat de doua ori in fata Comisiei de Disciplina pentru abateri. Cu documentele existente se poate ajunge si in contencios", a mentionat prefectul Cristian Roman, adaugand ca secretarul a scapat pana acum de concediere datorita primarului care refuza sa il sanctioneze pentru ca i-a fost profesor.
Reprezentantul Guvernului a sustinut ca in doua saptamani primarul trebuie ori sa intre in legalitate cu documentele ori sa numeasca un alt secretar. Mai mult, de acum la fiecare sedinta a CL va participa si un jurist, care se va asigura de legalitatea actului administrativ.
Primarul comunei Santa Mare, Viorel Relinschi si secretarul Ioan Timofte a precizat ca problemele vor fi rezolvate.
Un caz similar a fost intalnit si in 2005, la Albesti, unde CL nu a putut fi dizolvat, desi s-au facut propuneri in acest sens.