Consilierii judeteni vor trebui sa dezbata pentru a treia oara componenta consiliilor de administratie de la unitatile medicale preluate. Dupa ce hotararea votata pe 29 iulie a fost revocata de Prefectura, presedintele Consiliului Judetean (CJ) a convocat pe 12 august o sedinta extraordinara in care se va dezbate din nou proiectul. La ultima sedinta a CJ au fost votati ca reprezentanti ai institutiei in cadrul CA membri ai partidelor politice, si nu functionari publici asa cum prevede legea. Tabuleac a explicat ca, daca se voteaza in acelasi mod proiectul, Institutia Prefectului va depune plangere in instanta, ceea ce va duce la suspendarea aplicarii hotararii. "Analizand atmosfera din ce in ce mai proasta din sedintele CJ, consider ca s-a intrat pe un drum gresit si estimez ca si la aceasta sedinta nu se va adopta hotararea legala si vom avea dificultati in continuare", a declarat presedintele CJ. Propunerea lui Mihai Tabuleac, respinsa de PSD si PNL, viza trimiterea in CA a unor functionari publici.
In timpul dezbaterilor pentru proiect, presedintele CJ a atentionat ca pana acum spitalele au fost conduse politic si s-a ajuns la datorii uriase, iar daca se va aplica acest principiu in continuare se va ajunge la un dezastru.
CA al spitalelor este format din doi reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica si trei de la CJ, unul in subordinea presedintelui si doi numiti prin vot de consilierii judeteni.