Consilierul prezidentialul Sebastian Lazaroiu crede ca Geoana are cele mai mari sanse acum la sefia PSD, din cauza fricii de schimbare, si ca lui Traian Basescu nu trebuie sa-i fie indiferent cine va castiga functia de presedinte al PSD.
Consilierul prezidential apreciaza ca, atat in PSD, cat si in PD-L si PNL, exista "o teama de schimbare", membrii partidelor dorind sa-si conserve functiile si a sustinut ca, din informatiile sale, Mircea Geoana are cele mai mari sanse in acest moment sa recastige sefia PSD.
Lazaroiu a declarat, la Realitatea Tv, ca priveste "cu maxima detasare" evenimentele din PSD, partid care se pregateste de Congres, adaugand insa ca ceea ce se intampla in PSD se vede "si in PD-L si in PNL", potrivit NewsIn.
"Eu sunt interesat de Congresul PSD, fiind si consilier politic, dar sunt detasat, nu e niciun fel de miza importanta pentru seful statului ce se intampla in interiorul unui partid. Acolo e democratie interna, se aleg intre ei, se dau jos unii pe altii. Pe de alta parte, ce se intampla in PSD, intr-un fel sau altul, se vede si in PNL si in PD-L. Se vede o atmosfera. Exista o teama de schimbare. Oamenii vor sa ramana la locurilor lor, nimeni nu vrea prea multa zdruncinaturi anul asta, fiecare si-a gasit un locsor, o pozitie pe care sa stea si e multumit cu ea", a comentat Lazaroiu.
El a opinat ca, din aceasta cauza, "anul acesta nu vom avea schimbari importante in cele trei partide politice, la varf".
De altfel, in momentul in care, in cadrul emisiunii, s-a discutat despre probabilitatea ca Mircea Geoana sa castige un nou mandat in fruntea PSD, Sebastian Lazaroiu a comentat ca, din "ce stie", presedintele Senatului "are cele mai mari sanse acum".
Solicitat sa comenteze informatia potrivit careia social-democratul Miron Mitrea ar fi "omul lui Traian Basescu", consilierul prezidential a sustinut ca nu stie de existenta unei astfel de apropieri si a oferit doua explicatii pentru vehicularea acestei posibilitati. Potrivit lui Lazaroiu, o explicatie ar fi ca, in PSD, Miron Mitrea "a avut un discurs mai rational", iar a doua - ca informatia ar fi aruncata strategic de dusmanii lui Mitrea din PSD. "Miron Mitrea are si el dusmanii lui in partid. E o strategie a adversarilor din partid, care vor sa arate ca a pactizat cu dusmanul de moarte al PSD, care este Traian Basescu", a explicat Lazaroiu.
Consilierul prezidential a mai spus ca presedintelui nu ar trebui sa-i fie indiferent cine va castiga alegerile in PSD si PNL, aspect care "ar putea avea anumite consecinte in legatura cu modul in care partidele vor conlucra cu presedintele".