Liberalii sunt mai porniti ca niciodata impotriva presedintelui Traian Basescu, pe care il considera principalul vinovat, de fapt "artizanul" decesului anuntat in urma cu doua zile de premierul Calin Popescu Tariceanu. Liberalii deplang nu doar decesul Aliantei PNL-PD, ci mai ales situatia actuala a Romaniei, acest "haos", dupa cum considera consilierul judetean PNL Victor Manea, ca s-a instaurat in tara noastra din cauza presedintelui.
"Din pacate, este o vorba din batrani: pestele se impute de la cap. Asa se intampla si la noi, sau, si mai plastic, daca imparatul a innebunit, a venit acum si randul oamenilor de la curte sa faca pe nebunii. Nu stiu de ce, dar Traian Basescu a crezut ca poate repeta istoria guvernarii ‘96-2000, cand Partidul Democrat a stat si la guvern, si in opozitie in Parlament", spune liberalul Victor Manea. Mai mult, consilierul judetean constantean acuza PD ca a vrut, cu orice pret, la comanda presedintelui Traian Basescu, sa "puna umarul la disparitia PNL". "Asta ne trebuia noua acum, cand integrarea trebuie sa se resimta in buzunarele oamenilor, cand avem fonduri de accesat", se mai lamenteaza liberalul, care, la fel ca si colegii sai de partid someaza democratii: "Ori se hotarasc si renunta la razboi, ori se duc in opozitie, sau ne ducem noi. In privinta asta - adica cine ramane la guvernare - va decide Parlamentul". Daca mai este insa cale de impacare intre PNL si PD, Victor Manea este destul de sceptic, declarand ca: "Eu, politic spun ca inca mai cred pana in ultima clipa ca ne putem impaca (n.r. PNL cu PD), dar evolutia politica chiar nu pare deloc fericita din acest punct de vedere". De toata ruptura insa, cat si pentru criza politica, evident ca Victor Manea il considera vinovat pe Traian Basescu. "Sa nu uitam ca Basescu a scos PC de la guvernare. Presedintele se comporta ca un fel de Putin de fapt. In ceea ce priveste acest mult prea laudat ministru al Justitiei, atat de sustinut de catre Basescu si PD, am impresia ca are consilier comun ca si presedintele. Altfel nu imi explic cum poate sa ceara sa ne fie ascultate telefoanele fara mandat", sustine Victor Manea.

"Nu cred ca putea fi cineva un presedinte mai catastrofal decat este Traian Basescu"

Mai departe, liberalul afirma ca "Basescu are accese mai periculoase decat PSD-ul. Si sa nu uitam ca, desi ne acuza pe noi, liberalii, de colaborare cu PSD, el a fost cel care s-a inconjurat de corupti. Nu ma refer la democrati, ci la persoane care inainte au facut parte din anturajul PSD - grupul Bittner-Cocos. Apoi, pe cine a pus Basescu la sefia SRI? Un pesedist. La fel cum a facut si la conducerea institutiei Avocatului Poporului". "Nu cred ca putea fi cineva un presedinte mai catastrofal decat este Traian Basescu. Poate doar Becali", mai spune consilierul judetean, care afirma ca "presedintele a crezut ca PNL este un partid de paie, dar s-a inselat". "Basescu, in afara de Patriciu nu mai stie pe altcineva pe care sa-l arate cu degetul in PNL. N-are decat sa aiba ceva cu Patriciu, dar parerea mea este ca aici organele statului trebuie sa-si faca treaba, nu presedintele. Presedintele trebuia in schimb sa nu faca grava eroare de a refuza sa semneze numirea unui ministru liberal, asa cum a facut-o in cazul lui Cioroianu. Noi nu l-am refuzat pe presedinte cand l-a pus pe Berceanu. Am lasat de la noi cand l-a schimbat si pe Atanasiu", a mai declarat Victor Manea, precizand ca lista nemultumirilor liberale fata de presedinte, respectiv a atitudinilor generate de catre acesta despre PD catre PNL, este mult mai lunga. "Iar ca o concluzie, nu trebuie uitat ca Basescu a iesit presedinte datorita muncii depusa de PNL in campanie. Nu mai iese el nici intr-o mie de ani presedinte", a apreciat Victor Manea.