Situatia exceptionala de la Navodari continua, dupa ce ieri, 18 martie a.c., consilierii PSD si PNL s-au intrunit in sedinta extraordinara pentru a anula toate hotararile adoptate de consilierii PDL in data de 7 martie. Potrivit alesilor locali social-democrati si liberali, la intrunirea de ieri au fost invitati sa participe inclusiv reprezentantii PDL, dar nu au dat curs acestei solicitari. Nicolae Matei, consilier local PSD, a precizat ca "am revocat hotararile lor (n.r. adoptate in data de 7 martie) pentru ca au fost ilegal adoptate si pentru ca nu avem incredere ca prefectul Danut Culetu le va notifica. Mai mult, sunt convins ca Danut Culetu il acopera pe Tudorel Calapod, primarul orasului Navodari", a spus Matei.
Consilierii PSD si PNL intruniti ieri in sedinta au revocat absolut toate deciziile din data de 7 martie, iar in plus au adoptat o hotarare prin care se precizeaza ca toate proiectele votate de acum inainte in consiliu sa fie "semnate de toti alesii locali prezenti care sunt legal in functie". Deocamdata insa, avand in vedere intreaga tevatura din Consiliul Local Navodari, unde consilierii exclusi sustin ca in continuare se afla pe functii, nu este exclus ca reprezentantii PDL sa convoace o alta sedinta pentru a anula, la randul lor, tot ce s-a votat ieri. Ramane de vazut daca pana la alegeri se vor limpezi apele in Consiliul Local Navodari, sau daca se va intra in formula incerta in luna iunie (cand au loc alegerile locale), ori, de ce nu, exista si posibilitatea dizolvarii acestui consiliu. Intre timp, mai sustine consilierul local PSD Nicolae Matei, exista promisiuni din partea prefectului judetului Constanta, Danut Culetu, de a lamuri macar situatia lui Ion Pacea, exclus de pesedisti si liberali din consiliu pe motiv ca si-a schimbat buletinul - in prezent figureaza cu domiciliul in Constanta, nicidecum Navodari, acolo unde a fost ales, ceea ce nu prea "bate" cu legea in vigoare. "Desi inca din data de 31 ianuarie am transmis prefectului situatia lui Pacea, nici pana acum nu am primit un raspuns. Ni s-a spus ca maine (n.r astazi) ne da un raspuns", a spus Matei.

O noua plangere penala

In alta ordine de idei, de fapt "la asorte" perfect cu situatia descrisa mai sus, de mentionat ca mai multi consilieri navodareni au formulat o noua plangere penala impotriva lui Adrian Mihaila, Ion Posa, Andrea Bodeanu, Ion Pacea, Nicoleta Nichita, Tudorel Calapod si Stere Sponte, prin care se cere "tragerea la raspundere penala a sus-numitilor si condamnarea acestora pentru savarsirea faptelor penale pe care le vom descrie in continuare, si pe care noi, orientativ, le incadram in dispozitiile art. 240 Cod Penal, 289 C. Pen., 25 C. Pen. raportat la art. 24 alin.3 din Legea 554/2004 toate cu aplicarea art.33 C. Pen.", se arata in plangere. Si de aceasta data, in plangere se descriu aspectele care conduc, din punctul de vedere al alesilor locali PSD si PNL, la pierderea calitatii de consilieri a persoanelor mai sus amintite, la care se adauga si altele, dar acestea in calitate de "partasi la mentinerea abuziva pe functie a respectivilor", mai spune Matei.