Consilierii locali galateni vor sa-si cumpere laptopuri cu bani de la contribuabili. Alesii au luat aceasta decizie din dorinta de a face economie la bugetul local. In acest sens primul cetatean al Galatiului, Dumitru Nicolae, a precizat ca pretul unui laptop nu poate reprezenta o problema atita vreme cit se consuma foarte multi bani pentru realizarea mapelor de lucru ale consilierilor la fiecare sedinta de consiliu local.

"Pretul nu va fi o problema si nu vom cumpara lucruri ieftine. Suma pe care va trebui sa o dam pentru 30 de laptopuri performante nu poate fi mai mare decit cea pe care o consumam pentru a tipari toate acele hirtii", a explicat edilul. Primarul a mai spus si ca vor fi organizate cursuri de instruire pentru alesii locali care nu au descoperit pina acum tainele calculatorului si ale internetului.

Asta inseamna ca Primaria va cheltui cel putin 30-40 de mii de euro doar pentru achizitionarea laptopurilor. La aceasta suma se vor adauga si cheltuielile facute pentru instruirea alesilor si pentru dotarea salii de sedinte cu aparatura necesara accesarii internetului de catre alesii dotati cu laptopuri.

Cine nu stie invata, dar pe banii nostri

Consilierul local conservator Picu Apostol Roman ne-a spus ca volumul de munca depus de aparatul tehnic al Consiliului Local pentru realizarea materialelor de lucru este foarte mare. Aceasta situatie s-ar putea rezolva daca s-ar achizitiona un echipament modern. Cu toate acestea conservatorul nu crede ca acum este cel mai bun moment pentru cumpararea unor laptopuri.

"In momentul de fata ar trebui facute alte treburi. E nevoie de laptopuri, dar, pina cind municipalitatea isi va permite sa faca o asemenea cheltuiala, cred ca fiecare dintre ei si-ar putea folosi propriul calculator. Iar pentru ca lucrurile sa mearga repede cred ca materialele discutate in comisii si sedintele de CL ar trebui sa fie puse pe suport magnetic sau pe internet pentru ca orice ales local sa poata lucra si acasa", a precizat Picu Roman.

Consilierul pesedist Nicolae Rainea ne-a spus ca imbratiseaza bucuros ideea. Acelasi social-democrat ne-a declarat ca, in ceea ce-i priveste pe consilierii fara cunostinte de utilizare a laptopurilor, "nimeni nu s-a nascut invatat".

Edilul sef vrea sa usureze munca alesilor locali. Drept urmare Dumitru Nicolae a luat decizia sa cumpere laptopuri pentru consilierii locali. Edilul sef crede ca in acest fel vor fi inregistrate si economii la buget.