Imprumutul de 12 milioane de lei, garantat de municipalitate, necesar pentru ca societatea Apa Canal sa-si plateasca datoriile, a fost aprobat joi dupa-amiaza de toti consilierii locali, indiferent de culoarea politica a acestora. Astfel, greva foamei facuta de directorul general al SC Apa Canal pentru obtinerea acestui credit s-a dovedit eficienta, inclusiv primarul Dumitru Nicolae, care a criticat protestul lui Ion Stefan, sustinind faptul ca societatea are nevoie de acesti bani pentru a functiona corespunzator. Creditul, care este garantat de Consiliul Local, va fi rambursat pe o perioada de 5 ani si va fi contractat dupa punerea in practica a unui program de restructurare a societatii, fondurile urmind a fi folosite doar pentru plata datoriilor catre bugete si furnizori, printre care Electrica, Mittal Steel, Electrocentrale.

a€˜Nu a fost un atac impotriva nimanui"

Si-a motivat decizia personala de a intra in greva foamei Ion Stefan, care a spus ca alimentarea cu apa potabila a orasului nu a fost pusa in pericol, acesta prezentind si un material privitor la evolutia situatiei societatii. Ion Stefan a cerut organizarea unei dezbateri publice pe tema societatii si a programului ISPA, solicitare care a fost considerata necesara si de viceprimarul Mircea Razvan Cristea. Dupa ce unii consilieri au luat cuvintul, aducind critici legate de acordarea imprumutului, toti au votat pentru acordarea acestuia. Primarul Dumitru Nicolae a declarat ca societatea trebuie ajutata pentru a functiona cum trebuie, dar nu prin greva foamei se rezolva problema manageriala. "Ma nemultumeste ca societatea a fost politizata si ca conducerea ei refuza sa se supuna controalelor. Important este ca societatea sa aiba de acum inainte un program serios, iar lucrurile vor fi indreptate", a conchis edilul sef al urbei.

Ramine de vazut daca decizia alesilor locali a fost una potrivita si daca SC Apa Canal va deveni o societate rentabila odata cu punerea in aplicare a programului ISPA.