Sedinta de ieri a Consiliului Judetului a inclus, pentru a doua oara, proiectele privind revocarea si numirea reprezentantilor Consiliului in AGA la Drumuri si Poduri, Consproiect si Parcul de Soft.

Negocierile politice au inceput sa dea batai de cap alesilor judetului, mai ceva decit canicula de afara. La adapostul aparatelor de aer conditionat din Sala Mare a Prefecturii, consilierii judeteni au dezbatut o serie de proiecte importante pentru bunul mers al activitatii in judet. Daca pe ordinea de zi nu ar fi fost vorba si despre revocarea si numirea unor persoane din Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la trei societati din subordinea CJ, am fi putut spune ca restul proiectelor de hotarire ar fi atras cea mai mica atentie din partea asistentei.

Revocari si numiri

Odata purtate citeva discutii pe marginea ordinii de zi, consilierii judeteni au demarat procedurile pentru revocarea reprezentantilor in AGA societatilor din subordinea sa. Primul pe lista neagra a fost Savel Rotaru. Reprezentantul PNL a tinut sa-si spuna cuvintul in plenul sedintei, fapt ce i-a facut pe consilierii judeteni sa asculte 30 de minute bilantul societatii Drumuri si Poduri. Liberalul a tinut sa precizeze ca activitatea depusa de el in cadrul societatii Drumuri si Poduri a avut, de fapt, rezultate. Expunerea prea lunga sustinuta de Savel Rotaru a ridicat adrenalina in rindul consilierilor, iar presedintele CJ, conservatorul Eugen Durbaca, a avut si citeva recomandari la adresa liberalilor. a€žVad ca domnul Rotaru s-a transformat din specialist in om politic, asa ca le recomand celor de la PNL sa-l treaca pe liste la deputati sau la Senat. La experienta dumneavoastra in 5 minute ar fi trebuit sa sintetizati totul, nu sa stam acum sa ascultam toata insiruirea facuta de dumneavoastraa€, a replicat Eugen Durbaca.

Scurtele replici avind loc, s-a trecut la procedura de votare a revocarii lui Savel Rotaru din functia detinuta in AGA la Drumuri si Poduri. 15 voturi au fost exprimate pentru revocarea liberalului, 12 impotriva revocarii, iar 8 buletine de vot au fost anulate. Rezultatul revocarii fiind anuntat, s-a purces la votarea unui nou reprezentant. Vicepresedintele CJ, Marcela Sighinas, a cerut in numeroase rinduri aminarea votarii acestor proiecte de hotariri care vizeaza schimbarea din functie a reprezentantilor CJ. Votul secret a stabilit noul reprezentant AGA la Drumuri si Poduri in persoana lui Neagu Vasile, reprezentantul PSD obtinind 16 voturi a€žpentrua€, ceilalti doi candidati, de la PC si respectiv PNL, nereusind sa obtina voturile majoritatii. A urmat revocarea din functie a lui Vasian Marius, reprezentantul PC in AGA la Consproiect si numirea lui Eugen Gavan in acest for. La acest punct PNL nu a mai vrut sa faca nici o numire, singurii intrati in cursa fiind Eugen Gavan si Iulian Serban. Revocarea din functie a lui Laurentiu Milea, din AGA la Parcul de Soft, a decurs la fel ca si celelalte revocari. In locul acestuia a fost numit Gabriel Gogoncea.