Toti consilierii din municipiul Vulcan au amenintat ca isi dau demisia in bloc si au inaintat un protest public, gestul lor venind in replica la decizia Directiei de Sanatate Publica a judetului Hunedoara de a inchide doua sectii ale spitalului din localitate. Demisia lor a fost anuntata in cadrul unei sedinte extraordinare, dupa ce mai multi pacienti ai Sectiilor de ginecologie si chirurgie, care urmeaza sa fie inchise, au protestat in fata spitalului fata de decizia DSP.
Reprezentantii CL Vulcan si cei ai primariei municipiului au semnat un protest pe care l-au inaintat forurilor competente, respectiv Consiliului Judetean Hunedoara, Prefecturii Hunedoara, primului-ministru, Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca, in ultima instanta, sa apeleze chiar la Presedintia Romaniei.
Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile, a declarat ca nu este posibil sa se inchida aceste sectii, mai ales chirurgia: "Pe raza municipiului Vulcan functioneaza doua unitati miniere, respectiv Paroseniul si Vulcanul, si o uzina de preparare a carbunelui, unde zilnic are loc cel putin un accident. Ce s-ar intampla daca, pentru fiecare unghie zburata, oamenii ar trebui sa se deplaseze la Petrosani? Si in Vulcan exista o multime de oameni bolnavi, iar lumea o sa fie tot timpul pe drumuri. Cu ce o sa mai traiasca acesti oameni, pentru ca un singur drum la Petrosani costa 30.000 de lei?".
La sedinta au participat reprezentanti de la toate sindicatele din localitate, de la Minele Paroseni si Vulcan, Preparatia Coroiesti, Sucursala Electrocentrale Paroseni, Spitalul Vulcan, din invatamant, dar si mai multi parinti cu copii seropozitivi. Majoritatea sindicalistilor s-au aratat "indignati de intentia de distrugere a sistemului de sanatate in Vulcan", anuntandu-si disponibilitatea de a contribui cu fonduri mai mari, daca este necesar, pentru ca sectiile spitalului sa functioneze pe mai departe.