Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Ciuca, este bucuros ca initiativa PC privind dublarea alocatiei de stat pentru copii de la 25 la 50 de lei a primit avizul Comisiei de munca si protectie sociala din Senat, dar spune ca mai are de trecut prin multe comisii pentru a fi si pusa in aplicare.

"In esenta noi dorim dublarea acestei alocatii. Teama noastra era ca in comisia de fond va exista opunere din invidie electorala, dar se pare ca s-a promis un aviz favorabil, iar daca va trece de toate procedurile legale alocatia va ajunge la 50 de lei", a spus Ciuca. Pe langa acestea, Bogdan Ciuca a amintit faptul ca reprezentantii Partidului Conservator cer Biroului Permanent al Camerei Deputatilor sa aprobe organizarea unei audieri publice pe tema taxei de prima inmatriculare si dizolvarea ei, care face de asemenea subiectul unui proiect conservator. Mai mult, conservatorii cred ca o astfel de audiere este absolut justificata, subiectul taxei de prima inmatriculare fiind unul cu adevarat important la nivel national, dar si european.

"In mod foarte ferm sustinem anularea acestei taxe si returnarea banilor tuturor acelora care au platit aceasta taxa pana la in prezent. In cazul audierii publice exista o procedura foarte clara, in care fiecare isi poate expune punctul de vedere, dupa care expertii, intr-un termen dat, va trebui sa faca un raport si sa traga concluziile", a mai amintit Bogdan Ciuca.