Biroul politic al PC a adoptat ieri o rezolutie referitoare la formarea unei delegatii constituite din PC, Dan Voiculescu, si senatorul Codrut Seres, care este mandatata sa negocieze cu PNL si, probabil, PSD pentru a identifica solutii de iesire din aceasta criza politica, generata de presedintele Basescu. Dan Voiculescu a precizat ca aceasta delegatie va sustine formarea unei noi coalitii politice, care sa sprijine un guvern minoritar PNL condus de Tariceanu, avand in vedere "scandalurile interminabile provocate de Traian Basescu si de camarila sa". In opinia liderului PC, guvernul minoritar PNL este necesar deoarece Romania se indreapta catre un "stat politienesc", iar scandalurile provocate de Basescu vor afecta procesul de integrare in UE, ce abia a inceput. Voiculescu a mai precizat ca PC nu doreste sa intre la guvernare alaturi de PNL, ci doar sa sprijine un guvern PNL, care sa-si asume toata responsabilitatea.Voiculescu a facut un apel la toate fortele politice, la societatea civila si la presa sa-l monitorizeze pe seful statului, pentru ca acesta sa fie obligat sa se mentina in atributiile constitutionale.

Basescu, mediator, nu fitilist

Intalnirea de la Cotroceni dintre ministrul de Justitie, Monica Macovei, ministrul de Interne, Vasile Blaga, si presedintele Basescu a provocat o reactie vehementa din partea conservatorilor si o noua serie de acuze la adresa presedintelui. Motivul oficial al intrevederii, conform declaratiilor consilierului prezidential, Adriana Saftoiu, a fost discutarea unor aspecte legate de procesul de acordare de vize cetatenilor moldoveni care doresc sa intre in Romania si despre situatia personalului de la sectia consulara a Ambasadei Romaniei de la Chisinau.
Liderul PC, Dan Voiculescu, nu crede insa in declaratii oficiale si isi lanseaza propriile speculatii. "Au discutat, probabil, cum il suspenda pe Tariceanu, cum il ancheteaza pe Voiculescu si pe Seres, cum ii gasesc o buba lui Antonescu. Va garantez ca aceasta a fost preocuparea lor", a spus Dan Voiculescu. Basescu va declansa o criza politica majora deoarece "vrea cu orice pret sa-l puna premier pe Theodor Stolojan", desi clasa politica nu doreste acest lucru, a apreciat Voiculescu. "Traian Basescu trebuie sa invete ca nu mai este capitan de vapor, iar rolul sau este de mediator, nu de fitilist", s-a exprimat liderul PC.