Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvant al PC, a anuntat marti ca toti conservatorii il sustin pe Mircea Geoana pentru functia de premier din partea Aliantei PSD+PC, mentionand ca din discutiile avute cu social-democratii nu se prefigureaza un alt candidat.
Intrebat daca PC va sustine un eventual contracandidat surpriza al lui Mircea Geoana, la Congresul din 27 septembrie, in conditiile in care si-ar anunta candidatura un alt lider PSD, Bogdan Ciuca a mentionat ca deocamdata nu a aparut niciun astfel de candidat si ca Mircea Geoana este persoana care se bucura de increderea ambelor partide. "O sa aflati pe data de 27 septembrie. Pana acum nu a aparut niciun candidat surpriza. Nu exista nici in interiorul PSD, din cate am constatat noi, cu atat mai mult in interiorul PC, optiuni care sa vizeze o alta persoana. La ora actuala, din discutii asa purtate intre noi, domnul Mireca Geoana este persoana care se bucura de sprijinul PSD si al PC, un sprijin care va lua o forma oficiala in data de 27 septembrie. Domnia sa va fi viitorul premier si va conduce viitorul Guvern", a sustinut Bogdan Ciuca.
La fel a raspuns Ciuca si in legatura cu portofoliile pe care le va primi PC intr-un viitor cabinet. "Nu s-a discutat despre un Cabinet, portofolii sau persoane pentru anumite protofolii, ci despre un Congres al Aliantei PSD+PC, care are ca scop validarea candidatilor, validarea si anuntarea publica a programului de guvernare si, de ce nu, asumarea publica a viitorului premier, respectiv presedintele Mircea Geoana. Nu s-a discutat de portofolii, Cabinet in ansamblu si despre persoanele care vor fi lansate pentru un anumit portofoliu. Daca vor aparea pana atunci anumite decizii le vom face publice. Din fericire pentru noi, cei de la PC si cei de la PSD, avem mai multe persoane capabile care sa duca oricare portofoliu din orice Cabinet", a spus Ciuca. El a apreciat ca, spre deosebire de alte formule guvernamentale in care ministrii se plimbau de la un minister la altul, pentru ca formatiunile respective nu aveau resurse, "Alianta PSD+PC detine cei mai multi si cei mai buni specialisti".