Purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, deputatul Bogdan Ciuca, sustine ca legea caselor nationalizate adoptata de Camera Deputatilor vine atat in avantajul chiriasilor, cat si in cel al fostilor proprietari. In opozitie cu acesta, deputatul liberal Emil Strunga este de parere ca legea aduce o grava atingere fostilor proprietari.

Parlamentarul conservator Bogdan Ciuca, unul dintre initiatorii legii caselor nationalizate, considera ca reglementarile acesteia vor fi in favoarea celor care si-au cumparat locuintele in care erau chiriasi, insa vor lovi in interesul mafiei imobiliare. "Pe de o parte, protejam interesele chiriasilor care au cumparat locuintele pe Legea 112 de la stat, dar, pe de alta parte, contrar unor comentarii facute de unii care nici macar nu au citit legea, protejam si interesele celor care le revendica. Nu protejam interesul mafiei imobiliare, care este singura ranita si care va face multe comentarii negative pentru ca acolo unde nu exista litigii, mafia imobiliara nu mai poate aparea si sa cumpere drepturi litigioase", a spus Bogdan Ciuca. Deputatul sustine ca legea face dreptate mai ales celor peste un milion de romani care au cumparat, in baza Legii 112, aceste imobile.

Legea caselor nationalizate, adoptata de catre deputati, prevede ca aceste locuinte nu vor mai fi retrocedate proprietarilor, ci acestia vor primi despagubiri, iar actualii chiriasi vor putea ramane in case. Legea va ajunge la presedintele tarii pentru a fi promulgata.

Liberalii critica legea

Situandu-se pe o pozitie diametral opusa de cea a parlamentarului conservator, deputatul PNL de Galati Emil Strunga considera ca legea caselor nationalizate face o mare nedreptate fostilor proprietari. Emil Strunga spune ca prin sustinerea acestei legi, Alianta PSD-PC nu urmareste decat sa castige capital electoral si nu tine cont de dreptul la proprietate. "Aceasta lege consfinteste o nedreptate istorica pe care o proiecteaza in viitor. Alianta PSD-PC incearca sa proiecteze lumea in trecut si creaza tensiuni sociale. Este o actiune populista si demagogica, pentru a avea un culoar favorabil catre putere. Este o manifestare actuala a vechiului principiu machiavelic, dar in sensul rau: scopul scuza mijloacele", a declarat Emil Strunga.