Liderul grupului conservator din Camera Deputatilor, Bogdan Pascu, a declarat ieri ca sesizarea catre presedintele Traian Basescu pentru cercetarea penala declansata in cazul vicepremierului George Copos (foto) face parte din prerogativele ministrului Justitiei si ale primului-ministru.

Liderul conservator a aratat ca, potrivit legii privind raspunderea ministeriala, sesizarea presedintelui sau a premierului nu trebuie sa apartina partidului din care face parte George Copos, ci premierului sau ministrului Justitiei.
"Ei vor avea decizia si vor putea face acest lucru. Din cate stim, Curtea Suprema nu a fost sesizata de catre DNA, dar sigur ca legea isi va face efectul", a mai declarat Pascu. Acesta a mai sustinut ca si pentru colegul lor trebuie sa functioneze prezumtia de nevinovatie.
"PC nu se poate substitui instantelor de judecata", a spus Pascu, raspunzand astfel intrebarilor legate de decizia PC de retragere a sprijinului politic pentru vicepremierul cercetat pentru o evaziune fiscala de peste un milion de euro.
El a mai aratat ca Legea nr. 115 din 2002 privind responsabilita-tea ministeriala "nu priveste PC" si de aceea conservatorii "nu vor face niciun demers in acest sens".

Ancheta e finalizata

Procurorii anticoruptie au finalizat ancheta in cazul vicepremierului George Copos, caruia i-au fost prezentate vineri acuzatiile, anchetatorii urmand sa intocmeasca rechizitoriul si sa-l trimita instantei supreme, demers ce va atrage suspendarea din functie a politicianului. Vicepremierul George Copos s-a prezentat vineri dimineata la Directia Nationala Anticoruptie, unde a avut o intrevedere scurta cu procurorii, care i-au prezentat materialul de urmarire penala, insa demnitarul a refuzat sa semneze procesul-verbal prin care ii erau prezentate invinuirile in dosarul privind frauda de la Loteria Natonala.
Potrivit procedurii, dupa prezentarea materialului de urmarire penala, procurorii intocmesc rechizitoriul, in cazul in care nu sunt invocate alte probe in aparare.
Trimiterea in judecata declanseaza implicit actiunea penala, ceea ce impune suspendarea din functie a inculpatului deferit Justitiei.