Alegerile locale din acest an nu au adus un rezultat stralucit la nivel central nici pentru Partidul Conservator, nu mai putin de 13 filiale obtinand rezultate sub media partidului la nivel national, care nici ea nu este foarte mare. Asa cum preciza purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Liviu Ciuca, toate aceste organizatii cu probleme vor intra intr-un program de evaluare care va demara zilele acestea.

"In urma sedintei Biroului Politic al PC, Secretariatul General al partidului a fost mandatat sa evalueze 13 organizatii judetene", a spus Ciuca. Chiar daca s-a luat decizia reorganizarii activitatii PC in cele 13 localitati, Biroul Central al PC a apreciat rezultatele unor filiale, printre care se numara Braila, Calarasi, Bacau, Arad, filiala Sectorului 4 si cea a PC Galati, care se afla la loc de cinste printre organizatiile care au obtinut procente notabile la locale.

Chiar si asa, aflata pe locul intai ca rezultate la locale, organizatia PC Galati s-a apucat de reorganizarea filialelor din judet care nu au avut rezultate satisfacatoare la locale. Pe langa acestea Bogdan Ciuca a mai amintit ca la finalul acestei saptamani, imediat ce incep analizele pentru organizatii, in cadrul Biroului Executiv Central de la Mangalia vor fi puse in dezbatere agenda si organizarea Consiliului National comun cu PSD din data de 11 iulie si se va face evaluarea colegiilor uninominale stabilite de comisia parlamentara. La toate acestea se adauga stabilirea criteriilor de selectie a candidatilor pentru alegerile parlamentare si mandatul politic pentru Consiliul National.