Consiliul Judetean (CJ) intentioneaza sa foloseasca toate caile legale pentru a obtine functia de consilier judetean, ocupata de presedintele Partidului Ecologist Galati, Ion Stefan, dupa ce Tribunalul Galati a decis initial ca anularea mandatului sau printr-o hotarare a forului deliberativ judetean nu a fost legala.

La baza adoptarii acesteia a stat faptul ca Ion Stefan a parasit Partidul Conservator si s-a inscris intr-o alta formatiune politica. Dosarul se gaseste in prezent la Curtea de Apel Galati, unde conducerea CJ a sustinut ca s-a facut o confuzie de catre prima instanta de judecata. Magistratii au precizat ca au fost declarate neconstitutionale prevederile legii alesilor locali care ii obligau pe consilieri sa-si declare apartenenta politica printr-o declaratie scrisa pe propria raspundere, nu si cele privitoare la incetarea de drept a mandatului daca, din orice motiv, acestia si-ar fi pierdut calitatea de membru al partidului pe lista caruia au fost alesi. Mai exact, forul deliberativ judetean sustine ca nu poti trece de la un partid la altul pastrandu-ti in acelasi timp functia de consilier judetean, cum s-a intamplat in cazul de fata.

"Este o prostie. Legea a fost declarata neconstitutionala, iar judecatorii nu au facut altceva decat sa constate acest lucru. Eu am respectat aceasta decizie si asa ar trebui sa faca si ei", ne-a declarat Ion Stefan. Instanta de judecata a amanat pronuntarea unei decizii in dosar pentru 15 ianuarie 2008.