Secretarul general-adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a anuntat intentia conservatorilor de a-si impune "silentio stampa" pe perioada cat liderul Dan Voiculescu este presedintele Comisiei de ancheta a sefului statului.
"Conform unei propuneri ce va si discutata si votata la Biroul Politic de saptamana viitoare, este necesar sa ne autoimpunem un moratoriu, un fel de "silentio stampa", adica asumarea conduitei politice corecte pe timpul cat domnul Voiculescu, liderul PC, este si presedintele Comisie parlamentare de ancheta", a declarat Stefanescu. El a precizat ca decizia privind impunerea acestui moratoriu "va veni in sensul consolidarii declaratiilor din ultimele zile ale presedintelui Dan Voiculescu, privind impartialitatea si corectitudinea cercetarilor si analizelor acestei comisii parlamentare".
Secretarul general-adjunct al PC a declarat ca, prin acest tip de conduita, se va putea vorbi despre "un demers corect al Parlamentului Romaniei", care a aprobat formarea acestei Comisii parlamentare de ancheta, tocmai pentru a determina culpabilitatea sau nonculpabilitatea presedintelui Traian Basescu vizavi de incalcarea Constitutiei. (Carmen Corbu)