Dupa ce au muncit destul de mult ca sa treaca proiectul care viza rezolvarea situatiei chiriasilor nevoiti sa plece din casele nationalizate, conservatorii sunt acum nemultumiti de faptul ca, desi legea a trecut de votul Parlamentului, presedintele Traian Basescu intarzie promulgarea ei.

Mai mult, asa cum amintea purtatorul de cuvant al Partidului Conservator, Bogdan Liviu Ciuca, legea care pune la punct situatia chiriasilor din casele nationalizate a facut deja victime in sesiunea parlamentara din iarna. Atunci un chirias nevoit sa ramana sub cerul liber s-a sinucis tocmai pentru ca proiectul de lege conservator nu a intrat in discutie la comisie, iar mai apoi, la finalul sesiunii parlamentare, a primit un vot negativ.

Cum legea a trecut in sesiunea care tocmai s-a finalizat, conservatorii mai asteapta doar promulgarea de catre presedintele Traian Basescu, dar sunt extrem de ingrijorati sa nu apara noi victime ajunse la capatul rabdarii pentru simplul fapt ca promulgarea este amanata, iar ei risca sa-si petreaca zilele sub cerul liber. Tocmai de aceea reprezentantii PC au tras un nou semnal de alarma pentru ca presedintele Traian Basescu sa treaca peste adversitatea politica si sa promulge legea care interzice evacuarea chiriasilor din casele nationalizate, mai ales ca au fost situatii in care batranii s-au spanzurat pentru ca au fost evacuati si nu aveau unde locui.