Conservatorii galateni vor locale in mai si fac sondaj intern pentru stabilirea candidatului la primarie si a listelor de consilieri



Locale la termen si procente de invidiat



Sunt concluziile discutiilor purtate in cadrul Biroul Executiv al PC. Conservatorii si-au canalizat eforturile pe data la care vor avea loc localele, dar si pe procentele pe care vor sa le obtina la acest tur de scrutin. "S-a pus problema, daca se va pune in discutie data alegerilor locale sa fie devansata in luna septembrie, majoritatea a spus ca nu este de acord, ca vrea ca alegerile sa fie la 25 mai, dar in niciun caz in luna septembie pentru ca am demonstra ca noi nu suntem pregatiti" a spus Eugen Durbaca.

Totodata seful PC este ferm convins ca, daca PC a luat 3% la europarlamentare, crede ca poate lua in jur de 10-12% la locale, in formula care exista la ora actuala la central. "La nivel local, pentru ca am obtinut 20% la judet si 27% la municipiu, eu doresc, sincer va spun, 30% pe judet, 35 sau 32% la municipiu, pentru ca, daca as spune, eu stiu, un 40%, ce mai ramane pentru celelalte partide?", s-a intrebat seful conservatorilor galateni.



Sondaj "de-al casei"



Vesnicul sondaj al conservatorilor inca nu a scos la iveala si candidatul pe care-l vor avea pentru locale, desi Eugen Durbaca pare a fi in continuare favoritul. "Noi facem intr-adevar sondajul respectiv, este prima campanie in care noi aplicam aceasta metoda pentru ca vreau prin aceasta canpanie sa se stabileasca cam in ce procent il doreste lumea pe unul sau altul dintre posibilii candidati. Nu avem bani sa facem sondaj comandat la cei ce se ocupa de acest lucru. La fel cum nu avem nici sumele pe care le invoca Dan Nica pentru un candidat de primar", a mai spus Eugen Durbaca.



Listele de consilieri



In ceea ce priveste componenta listelor de consilieri locali si judeteni ai PC, acestea ar putea iesi la iveala abia pe la sfarsitul lunii martie. Si asta pentru ca, asa cum amintea Eugen Durbaca, acum abia se poarta discutii cu fiecare posibil candidat in parte, cat a muncit fiecare, ce aport si-a adus pana acum in partid, ce are in vedere, iar pentru analizarea acestora s-a stabilit o comisie. In final, insusi presedintele Organizatiei Judetene PC va discuta cu fiecare in parte.