Biroul Politic al conservatorilor a hotarat ieri, dupa doua ore si jumatate de dezbateri, ca decizia privind iesirea PC din coalitie sa se ia in cadrul Consiliului National, care se va reuni duminica. Purtatorul de cuvant al partidului, deputatul Bogdan Ciuca, a declarat ca, pana la Consiliu, liderii PC vor discuta cu sefii de filiale si cu parlamentarii sau demnitarii conservatori "stadiul protocoalelor incheiate de PC cu partenerii din Coalitie". El a anuntat ca singurul punct pe ordinea de zi al intalnirii de duminica va fi dicutarea posibilitatii iesirii de la guvernare a PC si a adaugat ca niciunul dintre oficialii partidului "nu vor face aprecieri cu privire la acest subiect", pana atunci, pentru a nu influenta membrii din teritoriu.
La randul sau, vicepresedintele PC, deputatul Nicolae Popa, a spus ca decizia conducerii de a discuta ramanerea la guvernare in Consiliul National al partidului este "o decizie democratica" si a reamintit ca nu agreeaza ideea iesirii de la guvernare.

Voiculescu isi face public dosarul

Bogdan Ciuca a mai spus ca Dan Voiculescu va face public in cursul zilei de luni sau marti "dosarul sau de la CNSAS" si a adaugat ca pana la aceasta ora liderul PC nu a primit nici un fel de decizie din partea Colegiului. Ciuca a afirmat ca "Voiculescu are indicii clare despre modul in care s-au scurs aceste informatii de la CNSAS catre o persoana din afara CNSAS si de la acea persoana catre presa".
El a refuzat sa faca si alte comentarii in legatura cu acest subiect, pe motiv ca este o problema care il priveste "ca persoana" pe presedintele formatiunii si aceste este singurul care poate face declaratii pe aceasta tema.
Totodata, Bogdan Ciuca a anuntat ca discutarea in sedinta de ieri, a nominalizarii unui alt candidat pentru functia de vicepremier, in cazul in care Voiculescu va primi o decizie nefavorabila din partea CNSAS, este "fara consistenta", avand in vedere ca duminica vor discuta ramanerea sau nu la guvernare.

Glume rasuflate in biroul lui Voiculescu

Dupa sedinta de ieri a Biroului Politic al PC, un barbat imbracat in costum de strada si cu fata acoperita cu o cagula si-a facut aparitia din biroul presedintelui PC, Dan Voiculescu, in timpul declaratiilor pe care purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca, le facea presei. Deputatul Bogdan Ciuca a declarat ca este vorba despre Petre Margineanu, liderul filialei PC Hunedoara, care a facut o gluma vizavi de problema lui Voiculescu cu CNSAS. "Este un coleg care a vrut sa faca un spirit de gluma vizavi de secretizarea de la CNSAS", a explicat Ciuca. El a spus ulterior ca gestul lui Margineanu este motivat de o serie de probleme pe care acesta le are cu colegii din tara, dar a refuzat sa dea mai multe amanunte.