Ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, l-a informat pe premierul Calin Popescu-Tariceanu ca a ajuns la un "deplin acord" cu partidele politice parlamentare asupra modificarilor asupra Legii privind alegerile europarlamentare. "Am reusit sa finalizam atat ordonanta de urgenta pentru completarea Legii privind alegerile europarlamentare, cat si cele opt hotarari de guvern tehnice care vin in sprijinul acesteia. Ne-am inteles inclusiv asupra sumelor necesare, cu observatia ca, daca vor trebui completate, acest lucru se va intampla. Am discutat astazi si cu ministrul Finantelor. De asemenea, vreau sa va spun ca am ajuns in deplin acord si cu partidele politice parlamentare pe toata aceasta formula pe care am sa v-o prezint", a spus Blaga. Tariceanu a precizat si el ca a discutat la randul sau cu ministrul Finantelor asupra acestui subiect.
Legea prevede ca europarlamentarii vor fi alesi pe baza de scrutin de lista inchisa si candidaturi independente, iar mandatul lor va fi de 5 ani.
Deputatii au mai hotarat ca nu se vor putea depune liste de candidati independenti si nu se vor admite candidaturi independente pe listele unui partid politic.
Proiectul de lege a fost respins de Senat, insa CD a fost forul legislativ decizional in acest caz. (Diana Nedelcu)