Delegatia Permanenta a liberalilor a aprobat, ieri, asemenea Biroului Politic Central de miercuri, modificarea Statutului in formula ceruta de actualul lider al PNL Crin Antonescu.
Astfel, Crin Antonescu a castigat a doua confruntare decisiva cu Ludovic Orban, contracandidatul la presedintia liberalilor. Miza o constituie modalitatea de alegere a conducerii - pe lista sau uninominal -, extrem de importanta din punct de vedere al imaginii in perspectiva Congresului care incepe azi si la care participa 1.400 de delegati din tara.
Presedintele Comisiei de statut, venerabilul Mircea Ionescu-Quintus, presedintele de onoare al PNL, a explicat ca membrii Delegatiei au avut de ales una din trei variante: vot uninominal pentru fiecare functie de conducere, dorita de Ludovic Orban, vot pe lista (presedintele PNL plus membrii Biroului Politic), dorinta lui Crin Antonescu, sau o varianta intermediara, propusa chiar de el, in care delegatii ar fi putut vota uninominal candidati de pe liste diferite, urmand sa castige lista majoritara.
Desi Orban declara ca 25 de filiale le-au acordat delegatilor lor mandat sa voteze impotriva propunerii lui Antonescu, victoria i-a apartinut integral acestuia. In plus, Antonescu a obtinut si desfiintarea functiei de prim-vicepresedinte, detinuta in prezent de Ludovic Orban.
In concluzie, Crin Antonescu este favorit in competitia pentru sefia PNL.