Asa cum spunea cu ceva timp in urma deputatul conservator Bogdan Liviu Ciuca, care anunta modificarea statutului partidului la congresul PC din aceasta luna, imediat dupa stabilirea candidatilor pentru sefia partidului s-a luat decizia clara de modificare a statutului, mai ales ca pana la sfarsitul anului trecut au fost primite mai multe propuneri de modificare a acestuia.

Cea mai importanta dintre acestea este reprezentata de propunerea de infiintare a unei functii de presedinte fondator al Partidului Conservator, pe care cel mai probabil o va ocupa, dupa 27 ianuarie, actualul presedinte al partidului, Dan Voiculescu, care nu va mai candida la sefia partidului, dar va ramane membru, fiind insusi fondatorul acestei formatiuni politice. Acesta ar avea printre atributii pastrarea si monitorizarea modului in care linia ideologica si doctrinara a PC este mentinuta in perioada urmatoare.

Totodata prin noul statut se vrea infiintarea unei organizatii pentru reprezentarea femeilor, a tinerilor si a pensionarilor, precum si crearea ligii alesilor locali. Dupa cum amintea purtatorul de cuvant al PC, in discutiile privind modificarea statutului nu se va atinge subiectul modificarii denumirii organelor de conducere ale partidului si nici nu se va incerca diminuarea numarului de functii de conducere. Chiar si asa, vor fi facute mai multe modificari de forma, cum ar fi simplificarea siglei si schimbarea sediului partidului, insa versiunea finala a statutului va fi definitivata si discutata pentru a fi pusa in aplicare abia pe 27 ianuarie.