Purtatorul de cuvant al PNL, senatorul Varujan Vosganian, a declarat ieri ca membrii Comitetului Executiv al liberalilor au decis ca in sedinta de saptamana viitoare a Delegatiei Permanente a formatiunii liberale sa se dezbata necesitatea convocarii unui Congres extraordinar, care sa aiba loc la jumatatea lui ianuarie.
Vosganian a spus ca "parerea unanima" a liderilor PNL a fost ca votul pe lista la nivelul vicepresedintilor nu mai trebuie utilizat, acestia urmand sa fie alesi nominal. Mai mult, Vosganian a relansat invitatia la dialog adresata de conducerea PNL sustinatorilor platformei liberale, sustinand ca la congres sunt invitati sa participe toti liberalii. Intrebat despre inlocuitorul lui Gheorghe Flutur la Ministerul Agriculturii, purtatorul de cuvant al PNL a spus ca nu s-a discutat acest subiect in Comitetul Executiv, decizia urmand a fi luata pana cel tarziu miercuri, in cadrul Biroului Permanent Central al formatiunii, cand Tariceanu va prezenta propunerile.

Platformistii, somati sa renunte la motiune

Totodata, liderii PNL le-au cerut ieri platformistilor sa renunte la santajul cu motiunea de cenzura si sa nu mai faca presiuni asupra PNL, ei afirmand insa ca nu sunt dispusi sa negocieze sprijinul pentru Cabinetul Tariceanu. In acest sens, vicepresedintele PNL Puiu Hasotti a declarat ca este "total imoral" ca parlamentarii gruparii Stolojan-Stoica sa afirme ca vor vota o motiune de cenzura alaturi de PSD si PRM. Ca lider al grupului senatorial al Aliantei DA, Hasotti a declarat insa ca nu va negocia sub nicio forma sprijinul pentru proiectele de lege promovate de Guvern. La randul sau, Varujan Vosganian a precizat referitor la declaratiile lui Stolojan, potrivit carora platformisii vor sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului a PSD, ca nici macar "in gluma sau la manie" nu ar trebui sa existe aceasta ipoteza.

PNL il ignora pe Basescu

Pe de alta parte, Vosganian a mai spus ieri ca, referitor la recentele declaratii ale sefului statului potrivit caruia Executivul ar da dovada de "indiferenta" in problema energetica, pentru presedintele Traian Basescu este deja o "deprindere traditionala" sa critice Guvernul Tariceanu. El a explicat ca, referitor la modul in care Guvernul este sau nu interesat de o problema sau alta, "Executivul a obtinut orice legitimare necesara din partea Comisiei Europene". In plus, Vosganian a amintit ca seful statului a criticat Guvernul chiar si in momentul in care Raportul de tara valida succesul Executivului. "Nu socotim ca trebuie sa avem alta atitudine decat am avut atunci", a conchis senatorul liberal, adaugand ca PNL se va concentra pe sustinerea Guvernului, "astfel incat primul raport de evaluare din martie sa fie cat mai convingator pentru partenerii europeni".