Liderii PSD Mircea Geoana, Adrian Nastase si Mihai Tanasescu au anuntat la Iasi ca nu exista disensiuni in partid, ca nu se va convoca un congres extraordinar pana in 2007 si ca Iliescu ramane un respectabil fondator de partid.

Mircea Geoana, presedintele social-democratilor, a declarat sambata la Iasi, ca in PSD se va organiza un congres extraordinar doar daca vor avea loc alegeri anticipate. „Este foarte posibila organizarea unor alegeri anticipate anul viitor. In acest caz, vom organiza un congres pentru a analiza scorul obtinut la anticipate“, a explicat Mircea Geoana. „Congresul extraordinar este prevazut in statutul partidului ca un instrument extrem, in situatii politice extraordinare“, dar pentru ca „o astfel de situatie nu exista“, congresul va fi organizat in aprilie 2007, a precizat liderul PSD.
In ce priveste organizarea alegerilor anticipate, Geoana a subliniat ca, in aceasta eventualitate, partidul sau va obtine un scor mai bun decat Alianta D.A. „Sondajele de opinie arata un trend ascendent al PSD. Daca aceasta tendinta se pastreaza, in primavara vom depasi Alianta“, a mai spus Mircea Geoana. El a mai spus ca tinta social-democratilor este confirmarea acestui trend ascendent, astfel incat anul viitor PSD si Alianta D.A. sa fie la paritate.
Cu privire la pozitiile fostului presedinte, liderul PSD a afirmat ca Ion Iliescu nu va fi niciodata un simplu membru de partid in PSD. „Ion Iliescu este omul care a infiintat acest partid. Este omul care intotdeauna va fi fondatorul partidului nostru, indiferent daca uneori ne deranjeaza ceea ce spune sau ceea ce face“, a explicat Geoana. El a adaugat ca social-democratii au o obligatie „de deferenta si respect pentru cineva care a facut un lucru important pentru partidul nostru“.
Mircea Geoana a adaugat ca democratia interna de partid este universala, de la ultimul membru si pana la fondatorul partidului. „Avem o obligatie sa ducem partidul nostru mai departe, sa-l readucem la guvernare si sa raspundem nevoilor Romaniei reale, Romaniei pe care visam sa o ducem in Europa“, a conchis Geoana.