e-politic.ro informeaza: Oana Mizil agita apele in USL Calarasi
Scandal in USL Calarasi. Presedintele PSD Calarasi, Oana Mizil, sustine ca Uniunea Social Liberala (USL) nu mai functioneaza corespunzator in judet din cauza liderilor locali ai PNL, care ii "hartuiesc" primarii social-democrati. De cealalta parte, presedintele PNL Calarasi, Raducu Filipescu, precizeaza ca acuzatiile Oanei Mizil au la baza neintelegerile din PSD si faptul ca social-democratii nu o mai vor pe aceasta la conducerea organizatiei judetene.
Oana Mizil ii acuza pe liberali ca incearca sa racoleze cat mai mult membri ai PSD din adiministratia locala din Calarasi. "Imi sunt hartuiti primarii in continuu de cateva luni de zile, de consilierii PNL. De exemplu, Roseti, trei consilieri PSD au fost smulsi si au trecut la PNL, desi in protocol scria ferm ca nu aveau voie. S-a facut referendum impotriva primarului de la Cuza Voda, declansat de catre un consilier PNL. O alta primarita este atacata de catre contabilul primariei care e pus cu acordul PNL. Acum cateva zile primarul meu de la Fundulea a fost atacat de consilierul PNL, este o plangere penala sau ceva in sensul acesta. Omul m-a sunat disperat, consilierul PNL a facut plangere impotriva lui", a spus Oana Mizil, potrivit Realitatea.net.
De altfel, liderul PSD Calarasi subliniaza ca problemele aparute in USL nu au nicio legatura cu posibila sa candidatura la presedintia Consiliului Judetean, intrucat deja a anuntat ca nu intentioneaza sa faca acest lucru. Totodata, Oana Mizil spera ca va avea o discutie cu liderii de la centru ai USL si cu Raducu Filipescu. "De doua luni tac si accept si tac si accept, de cand au inceput lucrurile. Nu cred ca are legatura cu candidatura mea, ca eu am zis ca nu candidez acuma, daca asa s-a hotarat de la centru nu o sa candidez. Eu i-am spus lui Filipescu, daca el va fi desemnat de la Bucuresti eu nu-i fac nici o problema, dimpotriva, eu vreau ca USL sa castige judetul Calarasi. Eu cred ca el vrea sa-mi ia si primariile astea bune ale mele si sa-si puna oamenii lui, toti cei care au facut aceste plangeri ba penale, ba procedurale sunt cei pe care el vrea sa-i creasca ca si candidati de primar. Am facut solicitari scrise catre conducerea USL, catre cei doi copresedinti si eu cred ca problemele se vor rezolva la nivelul acesta, o intalnire Victor Ponta-Crin Antonescu, eu si cu Filipescu", a mai spus Oana Mizil.

Raducu Filipescu: Pe Oana Mizil nu o mai vrea nimeni

In schimb, presedintele PNL Calarasi Raducu Filipescu precizeaza ca liberalii nu au lansat niciun atac la adresa social-democratilor, iar afirmatiile Oanei Mizil sunt niste inventii care au ca scop mascarea relatiei incordate pe care aceasta o are cu colegii sai din partid. De asemenea, liderul liberal a adaugat ca nu are nicio problema in a "merge mai departe" cu Oana Mizil la conducerea USL Calarasi. "Nu exista niciun atac la nivelul judetului din partea liberalilor la adresa PSD, acestea sunt inventii ale Oanei Mizil menite sa acopere problemele ei din partid. Relatia ei cu proprii colegi e incordata si atunci cauta iesiri de alta natura. Problema ei este ca n-o mai vrea nimeni, nici aici, nici la centru. PSD sa-si gaseasca un lider la Calarasi. Daca ramane Oana Mizil, merg cu ea mai departe, daca vine altcineva, voi merge cu respectivul mai departe. Nu doar Oana Mizil reprezinta USL, toti ceilalti suntem in intelegere foarte buna", a declarat liderul PNL.
In ceea ce priveste intalnirea cu Oana Mizil si liderii USL, presedintele liberal din Calarasi sustine ca va participa, insa apreciaza ca discutiile vor fi in zadar, intrucat nimieni nu "ii mai da crezare Oanei Mizil". "Daca se va convoca o intalnire, pot sa particip, dar cine credeti ca ii mai da crezare Oanei Mizil? Ne-am mai intalnit de doua ori la centru, iar a treia oara am discutat eu cu dumneaei", a mai spus Raducu Filipescu.