Democratii galateni au anuntat ca vor ataca in contencios o hotarire de consiliu local in care se arata ca Elnav va da municipalitatii o conducta care trece prin curtea sa pentru a nu mai plati datoria de 500.000 de lei la bugetul local.

In acest sens purtatorul de cuvint al PD, Mihail Boldea, a precizat faptul ca, inca din luna decembrie a anului trecut, primarul Dumitru Nicolae a propus consilierilor locali sa voteze o hotarire referitoare la cumpararea de catre municipalitate de la Elnav a aproximativ 773 de metri de teava. Reprezentantii PD din Comisia de buget-finante au respins la acel moment proiectul. “Cu toate acestea, pe data de 9 ianuarie 2007, a fost luata o hotarire de Consiliul Local prin care s-au cumparat, cu suma de 5,2 miliarde de lei vechi, cei 773 de metri de teava”, a declarat Mihail Boldea.

Conform datelor furnizate de acelasi democrat, pe terenurile societatii galatene se afla o teava de termoficare, din care 773 de metri erau necesari alimentarii cu caldura a blocurilor din zona Garii CFR. Pentru aceasta teava Primaria platea o chirie lunara in valoare de 20 de milioane de lei vechi si asigura intretinerea conductei. Primarul a propus achizitionarea tevii in compensare cu datoria pe care aceasta societate o are fata de Consiliul Local. “Ni se pare ciudata afacerea incheiata intre Primarie si societatea comerciala galateana. Partidul Democrat va ataca in contencios aceasta hotarire. Este evident ca sint afectate interesele comunitatii”, a incheiat Boldea.