Comitetul Executiv al PSD Cluj a luat in discutie posibilitatea demisiei in bloc a acestui for, in semn de protest fata de atacurile conducerii PSD Bucuresti la adresa vicepresedintelui Vasile Dancu si fata de lipsa de atitudine a presedintelui partidului, Mircea Geoana, in acest conflict.

Surse din cadrul filialei clujene a PSD au declarat ieri ca propunerea a apartinut mai multor membri ai organizatiei judetene ca o reactie la propunerea PSD Bucuresti de excludere a lui Vasile Dancu si Victor Ponta din partid. Sursele citate sustin ca i s-a reprosat presedintelui Mircea Geoana faptul ca a dat dovada de o lipsa de reactie in acest conflict. In urma interventiei presedintelui PSD Cluj, Ioan Rus, decizia de demisie in bloc nu a mai fost supusa la vot, liderii filialei asteptand evolutia ulterioara a evenimentelor interne. Comitetul Executiv al PSD Cluj, care s-a intrunit ieri in sedinta, are 43 de membri.
Purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Ana Birchall, declara saptamana trecuta ca in Comitetul Executiv al filialei au existat "mai multe voci" care au propus sanctionarea cu excluderea din partid a lui Victor Ponta si Vasile Dancu, ea nominalizandu-i pe Madalin Voicu, Doru Giugula si Victor Stan.

Amanare, nu anulare

Senatorul PSD Vasile Dancu considera ca decizia de demisie in bloc a Comitetului Executiv al PSD Cluj a fost doar amanata, nu anulata, o hotarare finala urmand sa fie luata dupa sedinta Comitetul Executiv National al partidului, programata la sfarsitul lui iunie.
Dancu a declarat ieri ca discutiile din organizatia PSD Cluj constituie un serios semnal de alarma pentru conducerea partidului.
"Dincolo de semnalul de alarma, faptul ca s-a pus problema demisiei in bloc a fost generat de o dezamagire cu privire la dezbaterile dintr-un partid. Sunt sceptic insa, deoarece se trece uneori extrem de usor pe langa semnalele de alarma, acestea nefiind luate in considerare", a spus Dancu. El a confirmat ca membrii filialei clujene a PSD i-au reprosat presedintelui Mircea Geoana lipsa de implicare in conflictul dintre PSD Bucuresti si Vasile Dancu si Victor Ponta, in conditiile in care acesta este responsabil de iesirile publice ale filialei bucurestene ca si coordonator al ei.
Vicepresedintele PSD sustine ca in afara solidaritatii cu el, ca lider propus pentru excluderea din partid, un alt mesaj al Comitetului Executiv al PSD Cluj a fost si cel al solidaritatii pentru reforma din partid. "S-a ajuns la concluzia ca trebuie continuate reformele initiate in partid, si de aceea nu s-a votat demisia in bloc. Cred totusi ca aceasta decizie a fost numai amanata, nu anulata", a mai spus Vasile Dancu.