Presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca, daca democratii vor suferi un esec in alegerile pentru PE, el si presedintele PD, Emil Boc, vor demisiona din functii, asumandu-si rezultatele votului populatiei. Intrebat daca isi va asuma, impreuna cu seful sau de partid, un eventual rezultat negativ in alegerile pentru PE, Adriean Videanu a tinut sa puncteze asupra relativismului notiunii de esec. "Depinde ce intelegeti prin esec. Noi suntem pregatiti de marele succes, anume acela ca PD sa fie prima formatiune politica din Romania la alegerile pentru Parlamentul European", a spus democratul.
Liderul executiv al PD a mai precizat ca in partid exista "cutuma" ca, in cazul unui esec in alegeri, intreaga conducere a partidului sa isi dea demisia. "Eu ma refer strict la mine si la presedintele Boc, cu care am candidat impreuna, sustinand motiunea. Ceilalti membri ai Biroului Permanent National, alesi de Consiliul National de Coordonare, au alt statut. Dar noi, cu certitudine, permanent ne vom asuma rezultatele electorale", a afirmat Videanu.
El a mai spus ca obiecti-vul PD in alegerile pentru PE "se subsumeaza" principiului de a fi primul partid din Romania. Potrivit unor surse democrate, nu numai in sondajul CSOP, ci si intr-un recent sondaj al In-stitutului Republican, PD este cotat cu cele mai mari scoruri in alegerile pentru PE, urmat la mare distanta de PSD, apoi de PNG-CD, dupa care se situeaza PNL si PLD.