Conducerea Parlamentului va stabili astazi calendarul procesului de investire a noului guvern, urmand ca birourile reunite sa decida cand va avea loc audierea ministrilor propusi de Lucian Croitoru. Sedinta birourilor permanente reunite va incepe la ora 13.00.
Intalnirea dintre conducerea Parlamentului si ministrii propusi de Lucian Croitoru se anunta a fi una cu scantei.
Liderii PD-L vor ca ministrii propusi sa primeasca votul Parlamentului, dar se tem ca formalitatile ar putea dura foarte mult.
"Vreau sa-i vad si eu in ajunul venirii Fondului Monetar International care o sa ne dea transele de bani pentru a putea plati pensii, pentru a plati bugetarii. Sa vedem ca se joaca de-a alba-neagra cu guvernele", spunea, duminica, Gheorghe Flutur.
"Pot sa decida ca audierile sunt peste o saptamana, la fel cum foarte bine pot sa decida ca marti sunt toate audierile si miercuri e votul. Nu trebuie niciun termen de 16 zile, n-au niciun termen fix", a spus Radu Berceanu, duminica, in emisiunea "Romania politica".
Sedinta reunita de plen a Parlamentului pentru investirea Guvernului propus de Lucian Croitoru trebuie sa aiba loc, potrivit Regulamentului sedintelor comune, in cel mult 15 zile de la primirea programului si listei Guvernului, adica pana pe 7 noiembrie.