Este declaratia lui Gheorghe Falca, primarul Aradului si totodata membru al unui grup de organizare a alegerilor parlamentare al PD-L, care a readus in discutie decizia partidului de la nivel central. Acesta a trecut ieri pe la Galati pentru a dezbate si aceasta chestiune



Partidul Democrat Liberal a avut acum cateva zile o intrunire la nivel central pentru a discuta iar, printre altele, problema celor noua organizatii cu rezultate slabe la alegerile locale si pregatirea lor pentru alegerile parlamentare din toamna.

Gheorghe Falca a declarat ca cei care sunt acum la conducerea filialei de la Galati vor ramane in aceasta formula pana dupa alegerile parlamentare si ca scopul partidului nu a fost de i¿½decapitarei¿½ a liderilor, ci de reorganizare a conducerii in vederea unei mai bune pregatiri pentru alegerile din toamna.

i¿½Situatia de la Galati o cunoasteti, dansii se afla sub medie si atunci responsabilitatea fiecarui partid este sa ia in discutie organizatia, sa analizeze si, evident, fiind un timp foarte scurt pentru a gandi structuri mai mari si dorind sa ne pregatim mai serios pentru alegerile parlamentare, s-a luat decizia de organizare sub forma pe care dumneavoastra o stiti cu domnul primar presedinte si cu cei doi vicepresedinti. Noi vom sprijini in continuare organizatia si de la Bucuresti vom pregati programul nostru de guvernarei¿½, a declarat Gheorghe Falca.



Tot din spusele lui Gheorghe Falca, referitoare la motivul pentru care cei din PD-L Galati au obtinut un scor mic la alegerile locale, la Galati este un caz special, si anume faptul ca exista un partid in plus fata de ceea ce inseamna disputa electorala in alte judete. Si a dat ca exemplu cazul UDMR in zona Ardealului in comparatie cu Partidul Conservator de la noi, ca partid in plus fata de altele.

i¿½Este clar ca, in momentul in care un partid in plus este bine pozitionat, nici pozitia ta nu poate sa fie atat de mare. Daca am scoate spre exemplu PC-ul si am distribui proportional voturile, si Galatiul ar fi in media partidului si ar fi atins obiectivul inainte de a incepe campaniai¿½, a precizat Gheorghe Falca.