Comisiile de specialitate din Camera Deputatilor au intrat in vizorul conducerii Biroului Permanent pentru ca solicita prea multe amanari de depunere a rapoartelor asupra proiectelor de legi pe care le au in dezbatere.
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a declarat ieri, dupa sedinta Biroului Permanent, ca maine conducerea institutiei va discuta si va lua o hotarare in consecinta legata de cererile multiple privind amanarea de termene pentru avizarea proiectelor de legi, cereri considerate a fi nejustificate. Potrivit lui Nastase, se va cauta totodata o solutie pentru respingerea cat mai rapida a proiectelor de lege cu raport negative (respinse in comisii) pentru ca "acestea incarca nedorit activitatea legislativa".
Cei patru vicepresedinti ai Camerei, Dan Radu Rusanu (PNL), Daniela Popa (PC), Miron Mitrea (PSD) si Lucian Bolcas (PRM), au primit sarcina ca pana maine sa prezinte o situatie a cererilor de amanare a avizelor din partea comisiilor.
De notat ca Biroul Permanent a primit ieri in mapa o lista de 45 de proiecte de legi pentru care termenul de depunere a rapoartelor comisiilor este depasit, dar care au fost inscrise totusi pe ordinea de zi a plenului. (C. Anghelache)