Vizita ambasadorului Turciei in Galati nu a lasat in urma decat o crestere de imagine pentru Razvan Avram si CCDJ. In schimb, galateanul de rand nu a ramas cu nimic in afara imaginilor de la televizor si a stirilor din ziare

In aceeasi zi in care premierul Tariceanu ajungea in Galati, ambasadorul Turciei realiza o vizita oficiala la sediul Centrului Cultural "Dunarea de Jos" (CCDJ). Invitatia fusese facuta cu mai mult timp in urma, dar coincidenta a facut ca programul ambasadorului Ahmed Okcun sa-i permita acestuia sa onoreze invitatia in aceeasi zi in care si premierul Tariceanu se deplasa in judet. Din acest motiv, oficialitatile nu s-au inghesuit la intalnirea cu ambasadorul Turciei, mMajoritatea politicienilor preferand sa se dea bine pe langa premier decat sa onoreze cu prezenta vizita oficialitatilor de pe malul Bosforului. Singurul care a reprezentat administratia locala a fost consilierul local si director al CCDJ, Razvan Avram. Ambasadorul a ajuns la sediul institutiei in jurul orei 10.00, fiind intampinat cu celebra paine cu sare. A urmat un program de dansuri traditionale romano-turce a cursantilor CCDJ, care a strans pe toti cei care treceau prin fata Teatrului Dramatic. Trecatorii nu stiau ce se intampla de ce oameni imbracati in costume vorbesc turca, unii crezand ca acestia au cumparat cladirea ornata in exterior cu aurarii orientale.
Scurta vizita a ambasadorului Turciei in orasul nostru a cuprins o vizita in cladirea CCDJ si trecerea in revista a grupelor de cursanti care se pregatesc la institutia galateana si o conferinta de presa.
Ce a ramas in urma acestei vizite? Mai nimic. Poate cel mult o imagine pozitiva pentru CCDJ si pentru Razvan Avram. Nu s-a anuntat nici o posibila colaborare economica a oamenilor de afaceri turci cu orasul nostru si nici nimic altceva din care comunitatea locala sa aiba ceva de castigat.