Moshemordechai.ro: Drumurile noastre se desparte

Asa ii spunea nea Stere soatei sale cand o lasa in statia de autobuz, unde femeia astepta microbuzul care sa o duca la serviciu, in vreme ce nea Stere isi urma drumul, inca doua strazi, pana la carciuma, la "Doi plutonieri". Nea Stere avea camasa in carouri, nu in dungi, dar vesta era cam la fel. Asta mi-am amintit ieri, vazandu-l pe Traian Basescu expirandu-si oftica dupa ce pedelicii i-au spus "du-te, bre, si bea sifon!".
Asa cum anticipam, Vasile Blaga a castigat alegerile de ieri. Desi Basescu a mai tras o flegma pe Constitutie, aceeasi Constitutie cu a carei coperta tapetase, vara trecuta, peretii garajului. Basescu s-a prezentat la Conventia Nationala PDL si le-a cerut pedelicilor sa-l slujeasca fara cracnire, ca si pana acum. Cei mai multi pedelisti i-au spus: "bine, pa!". Asta e adevarata isprava a Conventiei pedeliste de ieri. Pentru ca, oricat s-ar ambitiona Basescu sa isi inchipuie altceva, despartirea a fost anuntata de catre delegatii la Conventie, care au refuzat sa voteze asa cum le ordona ieri si nu de un nea in vesta, pe Facebook.
In mod previzibil, dupa anuntarea rezultatului, gasca Elenei Udrea a inceput tambalaul. Pentru ca asta era scenariul: daca nu iese asa cum trebuie, atunci trebuie scandal. Geaba dosarele fluturate pe holuri, geaba voturi cumparate, cazari si sprituri pe banii lui Cocos. In fine, n-am sa mai reiau istoria zilei de ieri, nici nu mai iau la dezosat declaratiile aruncate inainte si dupa alegeri. Toate astea sunt deja cunoscute. Care ar fi concluziile, dupa ziua de ieri? Le luam pe rand.

- Pentru PDL, partid aflat in accelerat proces de dezagregare, rezultatul de ieri reprezinta doar un scurt respiro. Daca pedelistii lui Blaga nu reusesc, intr-un interval de timp nu foarte lung, sa se agate cumva de guvernare, prabusirea partidului e inevitabila. Mai mult decat oricare alt partid, PDL e alcatuit din fripturisti, construit pe principiul ciolanului, materia din care sunt alcatuite toate tesuturile acestui partid e smenul, interesul, dorinta de pricopseala. Povestea cu dreapta sau aburii doctrinari sunt mofturi. Cata vreme, cu ajutorul lui Basescu, partidul putea asigura ciolan pentru toti flamanzii, in PDL s-au aglomerat tot felul de personaje dubioase, cu intelect de meduza, dar cu mat de hipopotam si tupeu de nevastuica. Ori personajele astea nu mai au de ce ramane atarnate de un partid care nu le mai poate astampara foamea. Repet, daca, intr-o perioada nu foarte lunga, PDL-ul lui Blaga nu reuseste sa se agate de guvernare, partidul se va descompune.

- Pentru Basescu acesta este adevaratul sfarsit. Practic, in acest moment, se gaseste complet izolat. Relatia lui cu USL e asa cum e ( noroc cu intelegatorul domn Ponta!), partidul anexa a fost pierdut, celelalte constructii cu care se tot screme, de tipul caraghioslacurilor lui MRU, sunt doar penibile ragaieli in polonic. In lipsa partidului anexa nu mai poate conta nici pe acelasi sprijin, ca pana acum, din partea popularilor europeni, care si acum, dar mai ales in primavara viitoare, la alegerile europene, au nevoie de voturile partidului condus acum de Blaga. Basescu e un politician terminat, care, desi se incapataneaza sa afirme ca va ramane in politica, nu mai are niciun cuvant de spus in politica viitorilor ani. De fapt, daca va ramane la Cotroceni pana la alegerile prezidentiale de anul viitor, influenta, capacitatea lui de a mai misca ceva vor fi semnificativ diminuate. Sprijinul extern e ca si pierdut, pe plan intern e lipsit de un partid cu o oarecare forta care sa il mai asculte neconditionat, prin servicii deja e evidenta lehamitea din el, iar in justitie, deja, slugile sale s-au imputinat ori s-au saturat sa-l mai asculte.
Basescu va ma incerca, probabil, sa faca ceva galagie, in diverse formule, fie fabricand ridicole miscari conduse de papitoi ca MRU sau Udrea ( personaje care nu doar ca nu-l ajuta, dar il fac inca si mai detestabil), fie va incerca o apropiere de bazaconia de partid a lui Dan Diaconescu sau ruperea USL si apropierea de una dintre fractiile desprinse de acolo. Orice va mai incerca e degeaba. Fie ca accepta sau nu, pentru el totul s-a sfarsit sambata, cand a pierdut si ultima zona de refugiu din politica romaneasca.

-Madam Udrea nu a existat in politica si nu exista, indiferent de ce isi inchipuie ea. Nu a fost niciodata altceva decat o unghie de-a lui Basescu. Iar odata cu decesul politic al acestuia va expira si ea din viata politica. Sigur, o vreme, va mai continua sa fie o prezenta publica, doar ca element de culoare, subiect de bancuri si deonstratie a etapelor de evolutie a ridicolului.

- Monica Macovei, in ciuda rezultatului ridicol de ieri, a devenit acum omul cel mai important din PDL. Pentru ca, din motive nu tocmai oneste si deloc respectabile, are o anume influenta printre popularii europeni. Acea grupare care va reusi sa si-o apropie va avea sansa de a distribui bunavointa PPE. Daca Blaga reuseste sa o aduca in echipa sa atunci abia poate vorbi despre o victorie. Daca insa ea se va muta in gasca lui Basescu, atunci lucrurile devin mai complicate. Cum ea reprezinta, totusi, interesele strainilor pe aici, presupun ca va ramane in PDL, maraind, vociferand, vituperand, dar in interiorul PDL, pentru ca, repet, de voturile acestora au nevoie popularii europeni. Iar ea are rolul de a se asigura ca voturile astea sunt livrate corespunzator.